Gå til innhold

Kjempegod, enkel sjokoladekake!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pinnsvinskake (brownies)

2 egg

3 dl sukker

1 ½ ts vaniljesukker

1 kryddermål salt

4 spiseskjeer kakao

1 ½ dl hvetemel

100 gram smeltet, avskjølt smør

Innstill stekeovnen på 160 grader.

Rør sammen alle ingrediensene i nøyaktig samme rekkefølge som i oppskriten. Fyll en liten form med røren. Stek kaken i ca. 30 minutter, prøv deg frem med en bakepinne eller gaffel. Kaken skal være tørr utenpå men saftig inni for å smake som den skal.

-------------------------------------------------------------------------

Definitivt verdens beste sjokoladekake, bakes den riktig kan den minne veldig om brownies. Dessuten er den utrolig enkel å bake, og tar heller ikke så lang tid.

Enjoy! :lol:

Skrevet

Namm... den ser god ut og skal definitivt prøves!!

:wink:

Gjest Ethereal
Skrevet

Skal det ikke være bakepulver i oppskriften i det hele tatt :o ?

Skrevet

Ja enig? Ikke noe bakepulver?

Men det er vel lett å glemme for de som skriver sjokolade kake oppskrift klokken 7 om morgenen?!?!

Skrevet

Nei det skal faktisk ikke være bakepulver i denne sjokoladekaka. Selv om jeg er trøtt klokka 7 om morran så er jeg ikke sååå trøtt :lol:

  • 6 måneder senere...
Skrevet

Må bare få tråden opp igjen jeg, bakte denne kaka idag igjen og den er såååå god!

  • 4 år senere...
Skrevet

Baker den nå ;) Den er i ovnen, håper på det beste :)

Gjest Gjest_nadia_*
Skrevet
Baker den nå ;) Den er i ovnen, håper på det beste :)

hvordan ble den? Kan den anbefalses???

Skrevet

Lurer på hvorfor den heter Pinnsvinkake, jeg.

  • 4 år senere...
Skrevet

Prøver denne nå!

Gjest cool_water
Skrevet

Prøver denne nå!

Kom gjerne med tilbakemelding om hvordan den ble :D

  • 3 uker senere...
Skrevet

Utrolig god!! Som en brownie ja, litt klissete, litt sprø og veldig nam.

  • 11 måneder senere...
Skrevet

Tusen takk for at du har lagt ut denne oppskriften! Denne har jeg nok lagd minst hundre ganger, tror jeg, men på et tidspunkt mistet jeg oppskriften, og så har jeg ikke klart å rekonstruere den 100 prosent. Nå kan jeg endelig bake den igjen og ta den med i konfrmasjon på lørdag!

Jeg vet dessuten hvorfor den heter Pinnsvinkake: Den var med i et kakeoppskriftshefte i et ukeblad (et sånt i halv høyde som er lagt rundt utsiden av bladene), det må ha vært på slutten av 80-tallet en gang, før brownies kom hit til landet. Om jeg husker riktig, hadde dama som hadde samlet oppskriftene plukket opp denne i USA. Hun lagde den i rund form og pyntet den ved å stikke mandelflak ned i den slik at det liksom skulle se ut som pinnsvin-pigger. Personlig har jeg aldri gjort dette – når jeg har laga kaka til festlige lag, har jeg bare strødd litt melis over. Kaka er så god i seg sjøl at jeg aldri har prøvd å ha noen slags glasur på heller.

Jeg lagde ofte denne kaka bare til meg sjøl da jeg gikk på videregående. Da forsvant som regel halve kaka på én gang samme kveld. Men den er faktisk bedre når den får stå over natta – spesielt hvis den har fått litt skorpe rundt ytterkanten! Myk og deilig i midten, seig og/eller sprø i kantene. Nam!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...