Gjest Gjest_Janne_* Skrevet 6. desember 2009 #1 Skrevet 6. desember 2009 Skal lage 'frosting' til sugarcookies. I oppskriften står det 480 g confectioners' sugar 100 g shortening 75 ml milk 5 ml vanilla extract food coloring Regner med at confectioners sugar er melis men hva er "shortening" ??? Er vaniljeekstrakt slik man kjøper på de bittesmå flaskene?
Gjest Gjest_Janne_* Skrevet 6. desember 2009 #3 Skrevet 6. desember 2009 Ok, så shortening er fett ifølge Wikipedia, men hva skal jeg bruke i oppskriften? Smør??
Belima Skrevet 7. desember 2009 #5 Skrevet 7. desember 2009 Ja, Delfiafett er det nærmeste vi kommer her hjemme. Vaniljeekstrakt har jeg ikke klart å finne her, bare vaniljeessens. Derfor er det en del ameikanske oppskrifter jeg ikke kan bake.
Suzy Skrevet 7. desember 2009 #6 Skrevet 7. desember 2009 I Nigella express-kokeboka står det en oppskrift på en vaniljeekstrakterstattning - kanskje mulig å finne den om du søker litt på nettet
Gjest Gjest_Camilla_* Skrevet 5. februar 2010 #7 Skrevet 5. februar 2010 Det finnes i Norge og ligger sammen med smør og margarin. Heter Flott Matfett. Jeg fant det i dag på Rema 1000.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå