Gå til innhold

Eplekake.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har bakt eplekake en million ganger før. Alltid velykket, følger alltid samme oppskrift. Men kaken ser ikke voldsomt spennende ut akkurat.

NÅ, - akkurat nå, skal jeg lage en etter en ny oppskrift! Skal bli både høy og flott og god og det er ikke måte på!

Siden jeg ikke liker å lage kaker jeg ikke VET blir bra - ønsk meg lykke til! Please!

:D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lykke til! Den blir både god og flott ja!

Gjest Embla s
Skrevet

Selvfølgelig blir den kaken både pen og god!

(har du is til)?

Skrevet

:D Snille dere!

Is ja, manglet is, men var så usannsynlig frekk at jeg har ringt den ene kaffebesøk-gjesten min og forklart hvor nærmeste bensinstasjon er...!

Nå er kaken i ovnen. Forskjellen fra min vanlige oppskrift: ikke noe smør i denne, og i tillegg til kanel og sukker skal det være kardemomme i den. Og to lag med epler!

Yummi!

Gjest Embla s
Skrevet

Åh :o Det hørtes utrolig godt ut, nå fikk jeg virkelig lyst på eplekake (ringe mamma :wink: )!

Kos dere!

Skrevet

Det lukter ihvertfall deilig....

(men den ser litt annerledes ut enn den jeg vanligvis lager)

*forbanner runde kaker som det ikke er mulig å smake på før gjestene kommer*

Skrevet

Eplekake er sååå godt!

Jeg bruker som regel mer epler enn det som står i oppskriften og i tillegg bruker jeg masse hakkede nøtter, sukker og kanel på toppen.

Det blir sikkert veldig bra.

Og restene sender du vel på PM til meg?

Skrevet

Åhhhhhh!!! Jeg kjenner lukten helt hit assa.......Gi meg et stykke dahhh!!! :ler:

Skrevet

*sniff sniff*

så godt det lukter - duften av nybakt eplekake!

Kan'ke du dele oppskriften med oss a'?

Skrevet

Skulle gjerne sendt rester på PM til deg, Lea, men slukhalsene spiste alt! :o

Kaken ble god den, den var annerledes enn den jeg pleier å lage, det var jo i grunnen greit. Her er begge:

Den fra i dag:

2 egg

200 g sukker - hvitt/eggedosis

2 ts bakepulver

50 g hvetemel - siktes i

0,5 dl kokende vann - røres i

3-5 epler (jeg brukte fem) + masse kanel og ca 4 ts kardemomme. Perlesukker. (jeg hadde ikke perlesukker, brukte vanlig)

Et lag epler i bunnen, dryss kanel og kardemomme. Hell over nytt lag røre, legg så nytt lag med epler og strø over kardemomme og kanel. Resten av røren og strø kanel og perlesukker på toppen.

stekes på 180 grader i ca 40 minutter.

----------------------------------

Her kommer min vanlige oppskrift, den er enkel og grei - alltid vellykket.

Det som gjør den så xtra god etter min mening er at eplebåtene vendes i sukker og kanel før de dyttes ned i formen. Dessuten er det en gammel oppskrift - jeg har arvet den.

100 g margarin og 2 dl sukker - røres hvitt

1 egg - røres i

4 dl hvetemel og 2 ts bakepulver - siktes i

1,5 dl melk eller fløte - røres i (blir ekstra god hvis du bruker fløte, denne er litt tykkere så da bruker jeg ca 2 dl, men det går helt bra med lettmelk også.)

Røren helles i smurt form. 2 - 3 epler skrelles og deles i båter. (jeg elsker epler og bruker 4 stk)

Bland 2ss sukker og 1/2 ss kanel (jeg lager ofte dobbelt) rull eplebåtene i blandingen og stikk dem ned i kaken.

stekes ved 200 grader i ca 55 minutter.

Jommi med vaniljeis til.

Mie - Fedon Lindbergs motvekt :briller:

Skrevet

Mmmm! Kjenner eplekakelukta helt hit!

*oppskriftene er sendt til printer og blir testet i kveld*

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...