Gå til innhold

Steke kalkunen i 8 timer i ovnen


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Er det noen av dere som pleier å steke kalkunen i 8 timer i ovnen på rundt 90 grader for at den skal bli saftig i stedet for tørr?

Har hørt at dette er et trix man kan bruke, men gjør dere dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det noen av dere som pleier å steke kalkunen i 8 timer i ovnen på rundt 90 grader for at den skal bli saftig i stedet for tørr?

Har hørt at dette er et trix man kan bruke, men gjør dere dette?

Kalkun egner seg ypperlig til langtidssteking, men da bør du enten stuffe den med frukter (f.eks. bare masse svisker) eller ingen ting.

Kalkunkjøtt har en kjernetemperatur på 70 - 72 grader. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen uten å støre borti ben. Setter du ovnen som samme temperatur som ønsket kjernetemperatur, 70 - 72 grader, kan du bare glemme hele fuglen og la den stå og godgjøre seg i timevis. Når kjernetemperaturen er nådd, blir den ikke høyere enn hva termostaten på stekeovnen er innstilt på.

Du kan også langtidssteke ved 100 grader, og beregne dobbel steketid som for steking ved 160 grader. Her må du følge med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis en steker en kalkun på 4,6 kilo på 100 grader, hvor lenge må den ca. stå i ovnen da?

Tror det er en halvtime pr. kilo ved 160 grader. Blir drøyt 4 og en halv time da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...