Gjest Gjest Skrevet 1. desember 2009 #1 Del Skrevet 1. desember 2009 Er det noen av dere som pleier å steke kalkunen i 8 timer i ovnen på rundt 90 grader for at den skal bli saftig i stedet for tørr? Har hørt at dette er et trix man kan bruke, men gjør dere dette? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 1. desember 2009 #2 Del Skrevet 1. desember 2009 Vår blir ikke tørr ved vanlig temp, men dekker brystet med bacon og bruker saftig stuffing. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 1. desember 2009 #3 Del Skrevet 1. desember 2009 Er det noen av dere som pleier å steke kalkunen i 8 timer i ovnen på rundt 90 grader for at den skal bli saftig i stedet for tørr? Har hørt at dette er et trix man kan bruke, men gjør dere dette? Kalkun egner seg ypperlig til langtidssteking, men da bør du enten stuffe den med frukter (f.eks. bare masse svisker) eller ingen ting. Kalkunkjøtt har en kjernetemperatur på 70 - 72 grader. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen uten å støre borti ben. Setter du ovnen som samme temperatur som ønsket kjernetemperatur, 70 - 72 grader, kan du bare glemme hele fuglen og la den stå og godgjøre seg i timevis. Når kjernetemperaturen er nådd, blir den ikke høyere enn hva termostaten på stekeovnen er innstilt på. Du kan også langtidssteke ved 100 grader, og beregne dobbel steketid som for steking ved 160 grader. Her må du følge med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 2. desember 2009 #4 Del Skrevet 2. desember 2009 Hvis en steker en kalkun på 4,6 kilo på 100 grader, hvor lenge må den ca. stå i ovnen da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
balsa Skrevet 2. desember 2009 #5 Del Skrevet 2. desember 2009 Hvis en steker en kalkun på 4,6 kilo på 100 grader, hvor lenge må den ca. stå i ovnen da? Tror det er en halvtime pr. kilo ved 160 grader. Blir drøyt 4 og en halv time da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå