Gå til innhold

Holdbarhet på frossen kjøttdeig?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann..Jeg har en halv Gilde kjøttdeig liggende i fryseren. Den har ligget i ganske mange mnd. Er det likevel trygt å spise bare jeg steker den godt?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi har ofte kjøttdeig liggenede lenge i frysen, for vi kjøper når den er på tilbud. Jeg tror det skal gå bra, men er det ikke datostempel på den?

  • Liker 1
Skrevet
Vi har ofte kjøttdeig liggenede lenge i frysen, for vi kjøper når den er på tilbud. Jeg tror det skal gå bra, men er det ikke datostempel på den?

Nei, jeg stekte halve kjøttdeigen for ganske så lenge siden, så den andre halvdelen ligger i en plastpose..

Skrevet

Kjøtt kan ligge ganske lenge i fryseren før du bør kaste det. Jeg tror jeg ville tatt meg en tur innom google jeg! :jepp:

Skrevet

Min personlige erfaring er at hvis den ser ok ut, så er den også ok. Men nå vil jeg ikke være ansvarlig for at du blir syk da. :sjenert:

Skrevet (endret)

Det jeg også mener, men har hørt andre si at farsekjøtt går ut etter rundt tre mnd. etter utgått dato selv når det er frossent..

Tror den har ligget i minst 6 mnd. Men kan godt være enda lenger.

Endret av Teriyaki
Skrevet

Tin den og lukt på den, det er umogleg å seie kor lenge den kan liggje.

Skrevet

Jeg har lært at kjøttdeig er holdbar i opptil 6 måneder i fryst tilstand.

Skrevet (endret)

Kjøtt er holdbar i fryseren ganske lenge. Men dette gjelder ikke sånne små bokser i kjøleskapet hvis det er det du har.

Fant denne på nettet:

Storfekjøtt: 10–12 måneder

Lam: 10–12 måneder

Pølser: 5–6 måneder

Kjøttdeig: 4 måneder

Svin: 3–6 måneder

Medisterdeig: 3 måneder

Innmat: 3 månede

Endret av venus_
Skrevet (endret)

Ok, hmm..Tror kanskje jeg hiver den. Har jo kjøttdeig i fryseren som ikke har vært der i en måned en gang. Liker bare ikke å hive mat. :) hehe.

Endret av Teriyaki
Skrevet

Jeg har spist kjøttdeig som har ligget i seks måneder flere ganger uten problemer.

Lukt på den, og stek den godt. (Om du ikke har kastet den alt da.)

Skrevet
Jeg har spist kjøttdeig som har ligget i seks måneder flere ganger uten problemer.

Lukt på den, og stek den godt. (Om du ikke har kastet den alt da.)

Tja, kan vel prøve på det! :)

Meste av evt. bakterier forsvinner vel ved så lenge den stekes godt uansett. Så framt den ikke lukter vondt så klart.

Skrevet

Så lenge den er fryst i dypfryser skal det ikke være noe problem med bakterier. Men fettet kan harskne etter en viss tid, og da smaker ikke kjøttet noe godt. Men noen måneder går greit.

Skrevet

Noen som vet hvor lenge kyllingfilet kan ligge? :)

Skrevet
Noen som vet hvor lenge kyllingfilet kan ligge? :)

3-4 måneder ifølge egg.no. Men selv har jeg spist kylling som har ligget lenge enn det.

Skrevet
Tja, kan vel prøve på det! :)

Meste av evt. bakterier forsvinner vel ved så lenge den stekes godt uansett. Så framt den ikke lukter vondt så klart.

Bare krydre godt, så slipper du det problemet også :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...