Gå til innhold

Cocosa


Anbefalte innlegg

Skrevet

I år lurer eg på å erstatte smør, evt delfiafett til julebaksten med Cocosa, som eg innbiller meg er et sunnere alternativ..

Cocosa er kokosolje som visstnok skal kunne brukest i de fleste oppskrifter med delfiafett i. Er det noen som har erfaringer med å bruke cocosa eller lignende produkter? Og er det sunnere enn smør?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kokosolje inneholder mye mettede fettsyrer og er ikke noen spesielt sunn vegetabilsk olje (derfor den er i fast form ved ganske høye temperaturer), så vet ikke om jeg ville sagt at den er sunnere enn smør. Men kjenner ikke cocosa og det er mulig det er en annen fettsyresammensetning i dette produktet enn ren kokosolje.

Tror uansett jeg ville tenkt mer på smak og bakekvalitet enn sunnhet til julebaksten, med mindre du har planer om å spise kilovis med bakst daglig fra nå og til uti januas :)

Skrevet
Kokosolje inneholder mye mettede fettsyrer og er ikke noen spesielt sunn vegetabilsk olje (derfor den er i fast form ved ganske høye temperaturer), så vet ikke om jeg ville sagt at den er sunnere enn smør. Men kjenner ikke cocosa og det er mulig det er en annen fettsyresammensetning i dette produktet enn ren kokosolje.

Tror uansett jeg ville tenkt mer på smak og bakekvalitet enn sunnhet til julebaksten, med mindre du har planer om å spise kilovis med bakst daglig fra nå og til uti januas :)

Hehe..godt poeng:)

Cocosa er i fast form ved romtemperatur, og må varmes i vannbad før bruk. Hadde vært gøy og forsøkt noe nytt, men dersom den inneholder like mye mettede fettsyrer så er det ingen vits egentlig. Risikerer vel å sitte med usmakelig julekonfekt...?!

Skrevet
Hehe..godt poeng:)

Cocosa er i fast form ved romtemperatur, og må varmes i vannbad før bruk. Hadde vært gøy og forsøkt noe nytt, men dersom den inneholder like mye mettede fettsyrer så er det ingen vits egentlig. Risikerer vel å sitte med usmakelig julekonfekt...?!

Akkurat det er det jeg hadde vært aller mest redd for, så mye tid og varer helt bortkastet.. Det er jo ikke så mye forskjell på dem egentlig, er ikke sann dødsmye sunnere liksom.

Skrevet
Akkurat det er det jeg hadde vært aller mest redd for, så mye tid og varer helt bortkastet.. Det er jo ikke så mye forskjell på dem egentlig, er ikke sann dødsmye sunnere liksom.

Neivel, ikkje så mye sunnere at det er verdt det. Da har eg egentlig fått svar på det eg lurte på:) Dropper hele cocosa-baksten:)

Skrevet

jeg bruker cocosa i smuthie, for den øker forbrenningen:) drikker ca en spiseskje hver morgen, og merker at den fungerer.. sluttet med den i 1mnd å merket forandring. har også prøvd å bruke den til middag. Står at du ikke skal bruke den til steking, men jeg dyppet kylling file i oljen etter at jeg hadde stekt den, ble kjempe god smak på kyllingen.... hvis du liker koskos smak da:p

Skrevet (endret)

har ikke prøvd å bruke den til baking. står foresten på baksiden at den blir flytende ved 24 grader

Endret av 2010
Skrevet (endret)

Les denne: http://bedreviteren.blogg.no/1238746703_me...de_fettsyr.html

Det blir ikke vond smak ihvertfall, den som er beregnet for varmebehandling smaker ingenting, og extra virgin-varianten smaker kokos.

Min oppfatning er at den er sunnere enn smør, men tror ikke jeg hadde erstattet smøret i julebaksten med den. Men å erstatte Delfiafettet går nok fint.

Endret av venus_
Skrevet
I år lurer eg på å erstatte smør, evt delfiafett til julebaksten med Cocosa, som eg innbiller meg er et sunnere alternativ..

Cocosa er kokosolje som visstnok skal kunne brukest i de fleste oppskrifter med delfiafett i. Er det noen som har erfaringer med å bruke cocosa eller lignende produkter? Og er det sunnere enn smør?

Er ikke Cocosa og Delfiafett samme greia, da? Kokosfett begge deler, jo. Så det bør være hipp som happ, ihvertfall hvis smeltepunktet er det samme. Hvis ikke kan du sikkert risikere ekstremt klissete julekonfekt i romtemperatur...

Ville ikke erstattet smør med kokosfett - om du ser bort fra smaksforskjellen har de ganske ulike egenskaper, så et bytte kan gi totalt mislykket bakst. Hvis du helst vil bytte ut meierismøret uansett må Melange være det eneste alternativet jeg kan komme på.

Skrevet
Er ikke Cocosa og Delfiafett samme greia, da? Kokosfett begge deler, jo. Så det bør være hipp som happ, ihvertfall hvis smeltepunktet er det samme. Hvis ikke kan du sikkert risikere ekstremt klissete julekonfekt i romtemperatur...

Nei, delfiafett og cocsa er ikke det samme. Cocosa er mye sunnere enn delfiafett. Delfiafettet er fremstilt ved varmebehandling - transfett! Cocosa Pure(den som ikke er extra virgin) er presset ut av tørket kokos.

Gjest Gjest_Lilla_*
Skrevet

En får to varianter av Cocosa, en som ikke skal varmes opp (grønn etikett) og en som er beregnet til steking, baking etc (brun etikett). Sistnevnte smaker ikke kokos.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...