Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage i stand julebord med julemat fra Norge, Sverige og Danmark. Det skal ikke være mange til bords, så har ikke tenkt store retter som kalkun/skinkestek osv (dog en ribbebit skal nok med...)

Hva slags retter tenker du på som typisk julemat fra fortrinnsvis Sverige og Danmark (den norske har jeg kontroll på).

Sålangt har jeg tenkt diverse silderetter som svensk og varm leverpostei som dansk- ideer mottas med stor takk:-)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Når det gjelder svensk mat så kan du ta en titt på Emil i Lønneberget da han lager i stand jul til fattigfolket. Jeg husker dessverre ikke hva som er med der. Sild er det som fremstår som svenskt for meg, men mener å huske at det var ulike typer pølser på bordet til Emil.

Skrevet

Her finner du et utvalg av tradisjonelle steder som serverer julefrokost i København. Hvis du går inn på hver enkelt kafés hjemmesider, finner du egne julefrokostmenyer.

Sild er også typisk dansk, lunet leverpostei med bacon og stekt sopp, ribbe. I tillegg stekt and med eple, svisker og rødkål - det blir kanskje den danskeste julematen i forhold til norske og svenske tradisjoner?

Det tilsvarende svenske vil kanskje være sennepsglasert juleskinke.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...