Reveal Skrevet 24. november 2009 #1 Del Skrevet 24. november 2009 Jeg skal lage i stand julebord med julemat fra Norge, Sverige og Danmark. Det skal ikke være mange til bords, så har ikke tenkt store retter som kalkun/skinkestek osv (dog en ribbebit skal nok med...) Hva slags retter tenker du på som typisk julemat fra fortrinnsvis Sverige og Danmark (den norske har jeg kontroll på). Sålangt har jeg tenkt diverse silderetter som svensk og varm leverpostei som dansk- ideer mottas med stor takk:-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. november 2009 #2 Del Skrevet 24. november 2009 Når det gjelder svensk mat så kan du ta en titt på Emil i Lønneberget da han lager i stand jul til fattigfolket. Jeg husker dessverre ikke hva som er med der. Sild er det som fremstår som svenskt for meg, men mener å huske at det var ulike typer pølser på bordet til Emil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. november 2009 #3 Del Skrevet 24. november 2009 Her finner du et utvalg av tradisjonelle steder som serverer julefrokost i København. Hvis du går inn på hver enkelt kafés hjemmesider, finner du egne julefrokostmenyer. Sild er også typisk dansk, lunet leverpostei med bacon og stekt sopp, ribbe. I tillegg stekt and med eple, svisker og rødkål - det blir kanskje den danskeste julematen i forhold til norske og svenske tradisjoner? Det tilsvarende svenske vil kanskje være sennepsglasert juleskinke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå