Gjest mymlen Skrevet 24. april 2002 #1 Del Skrevet 24. april 2002 I fjor sommer var jeg på ferie i Frankrike, og jeg spiste masse god mat!!! Problemet er at jeg ikke kan finne navnet på en slags musling jeg spiste der. De var små, bare 2 cm brede og 1 cm lang. Hvit/grå på farge. Og de ble servert i en stor skål som var fylt opp til randen.... Dette var en forrett, og maten i hvert skjell var på størrelsen med en ert....Så man satt der og pirket og ble egentlig aldri ferdig...he-he Noen som har peiling på hva de heter?? Har prøvd å finne dem på nettet, men det er vanskelig når jeg ikke vet hva de heter.... 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 25. april 2002 #2 Del Skrevet 25. april 2002 Det høres ut som hjerteskjell. Det får du i velassorterte fiskedisker her i Oslo, i hvertfall.12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mymlen Skrevet 27. april 2002 #3 Del Skrevet 27. april 2002 Tusen takk for svar, Lula... Men det er ikke hjerteskjell. De jeg snakker om er veldig små, og er litt avlange iformen, ligner litt på sandskjell, men de er mye mye mindre. Jeg skrev at de er grå-hvit, men de er litt rosa også...12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 6. mai 2002 #4 Del Skrevet 6. mai 2002 Da vet jeg hvilke skjell du mener!! Husker ikke hva de heter, men jeg har aldri sett dem i Norge. Prøv hjerteskjell. Smaken er ikke så ulik 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mymlen Skrevet 6. mai 2002 #5 Del Skrevet 6. mai 2002 Kanskje jeg skal prøve,ja.... Noen gode forslag til oppskrifter? Dampe dem som blåskjell, med hvitvin og løk??12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 7. mai 2002 #6 Del Skrevet 7. mai 2002 Ja, damp dem med hvitvin, løk, friske urter og litt hvitløk. Ha gjerne i en skvett med fløte også hvis du vil ha en litt fyldigere og rundere "saus"12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå