Gjest mymlen Skrevet 24. april 2002 #1 Skrevet 24. april 2002 I fjor sommer var jeg på ferie i Frankrike, og jeg spiste masse god mat!!! Problemet er at jeg ikke kan finne navnet på en slags musling jeg spiste der. De var små, bare 2 cm brede og 1 cm lang. Hvit/grå på farge. Og de ble servert i en stor skål som var fylt opp til randen.... Dette var en forrett, og maten i hvert skjell var på størrelsen med en ert....Så man satt der og pirket og ble egentlig aldri ferdig...he-he Noen som har peiling på hva de heter?? Har prøvd å finne dem på nettet, men det er vanskelig når jeg ikke vet hva de heter.... 12
Lula Skrevet 25. april 2002 #2 Skrevet 25. april 2002 Det høres ut som hjerteskjell. Det får du i velassorterte fiskedisker her i Oslo, i hvertfall.12
Gjest mymlen Skrevet 27. april 2002 #3 Skrevet 27. april 2002 Tusen takk for svar, Lula... Men det er ikke hjerteskjell. De jeg snakker om er veldig små, og er litt avlange iformen, ligner litt på sandskjell, men de er mye mye mindre. Jeg skrev at de er grå-hvit, men de er litt rosa også...12
Lula Skrevet 6. mai 2002 #4 Skrevet 6. mai 2002 Da vet jeg hvilke skjell du mener!! Husker ikke hva de heter, men jeg har aldri sett dem i Norge. Prøv hjerteskjell. Smaken er ikke så ulik 12
Gjest mymlen Skrevet 6. mai 2002 #5 Skrevet 6. mai 2002 Kanskje jeg skal prøve,ja.... Noen gode forslag til oppskrifter? Dampe dem som blåskjell, med hvitvin og løk??12
Lula Skrevet 7. mai 2002 #6 Skrevet 7. mai 2002 Ja, damp dem med hvitvin, løk, friske urter og litt hvitløk. Ha gjerne i en skvett med fløte også hvis du vil ha en litt fyldigere og rundere "saus"12
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå