Supramundane Skrevet 21. november 2009 #1 Del Skrevet 21. november 2009 Jeg syns risengrynsgrøt er veldig godt, men er elendig på å lage det. Nå har jeg 2dl risgryn og 1l melk på platen.. Men jeg minnes å ha hørt noe om oppkok og at den så kan/skal stå i stekeovnen? Litt forvirret. Noen som kan avklare dette? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fortunatus Skrevet 21. november 2009 #2 Del Skrevet 21. november 2009 http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=363058 Her er en flott tråd Skal prøve dette i morgen tenker jeg. Ganske kjedelig å stå og røre i 50 min og jeg svir grøten hver gang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 21. november 2009 #3 Del Skrevet 21. november 2009 Min mor har laget slik "dynegrøt" hver lørdag i hele min oppvekst. Det fungerer best om man lager grøt av minst to liter melk, ellers blir det for lite til at det får svelle skikkelig. Bland gryn, melk og salt. La det ha et oppkok, sett på lokket og plasser gryten i ovnen med lokk i to timer (uten å skru ovnen på). Varm så opp grøten til den får den konsistens du vil ha (tynn evt. ut med mer melk om du ønsker) og smak til med salt. Blir utrolig god, lett og lage - og mye bedre enn både kokegrøt og posegrøt etter min mening. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 21. november 2009 Forfatter #4 Del Skrevet 21. november 2009 Så med den dynegrøten så lar man risengrynene "kaldkokes" (i mangel av et bedre ord)? Det var helt nytt for meg, men jeg skal absolutt prøve det. Grøten jeg hadde på platen nettopp ble kastet, svidd ihjel. Det skal ikke være lett.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 21. november 2009 #5 Del Skrevet 21. november 2009 Ja, grynene sveller i melken. Men det bør være av minimum 2L melk for å best mulig effekt av det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 21. november 2009 Forfatter #6 Del Skrevet 21. november 2009 Kan risengrøt fryses da, eller er ikke det noe særlig? Grøt av 2L er litt mye for to personer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 21. november 2009 #7 Del Skrevet 21. november 2009 Du kan lage om restene til rispudding eller riskrem dagen etterpå om du vil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 21. november 2009 Forfatter #8 Del Skrevet 21. november 2009 Der tror jeg vi har en vinner Takk for hjelpen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 21. november 2009 #9 Del Skrevet 21. november 2009 Bare hyggelig! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Almaz Skrevet 22. november 2009 #10 Del Skrevet 22. november 2009 Hmm, denne metoden må prøves ut.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fortunatus Skrevet 22. november 2009 #11 Del Skrevet 22. november 2009 Lagde denne i dag med kun 1 liter melk, smakte kjempegodt Men går det an å røre litt undervesi? Etter tre timer var gryna over melka og litt størknet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 22. november 2009 #12 Del Skrevet 22. november 2009 Det holder å la den stå i to timer. Da trenger du ikke røre underveis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. november 2009 #13 Del Skrevet 22. november 2009 Har du forsøkt den som heter 15 minutters grøt? Blå pakke, delvis forkokte gryn. Synes den blir ganske god, og den tar ikke så lang tid = mindre sjanse for å bli fristet til å gå fra den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 23. november 2009 #14 Del Skrevet 23. november 2009 Det kan ikke sammenlignes med grøt kokt på skikkelig vis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 5. desember 2009 Forfatter #15 Del Skrevet 5. desember 2009 (endret) Nå har jeg prøvd dette, og grøten har stått i ovnen i 2t (kald ovn), men når jeg tok den ut så er det ikke grøt. Kokte opp før jeg satte det inn også.. Hva har jeg gjort galt? Grynene er tydelig bløte, men det er masse melk som flyter, det er rett og slett risgryn i melk fortsatt. :klø: Endret 5. desember 2009 av Supramundane Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 5. desember 2009 #16 Del Skrevet 5. desember 2009 (endret) Har du kokt den opp etterpå og latt den koke noen minutter? Hadde du lokk på gryten når den sto i ovnen? Endret 5. desember 2009 av Tabris Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamelia83 Skrevet 5. desember 2009 #17 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg prøvde denne metoden, men da grøten var ferdig og melken trukket/kokt helt inn i grynene var jo grynene helt moste og myke. Liker litt tyggemotstand på risen jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 5. desember 2009 Forfatter #18 Del Skrevet 5. desember 2009 Jeg kokte den først, men hadde ikke lokk på - er det det som gjorde utslaget? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 5. desember 2009 #19 Del Skrevet 5. desember 2009 Ja, jeg tror det er viktig at du har lokk på. Beklager at jeg ikke spesifiserte det tidligere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supramundane Skrevet 6. desember 2009 Forfatter #20 Del Skrevet 6. desember 2009 Da prøver jeg det neste gang! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå