Gjest Gjest_Jentepusen_* Skrevet 19. november 2009 #1 Del Skrevet 19. november 2009 Nå har jeg gått til innkjøp av belgisk vaffeljern. Etter å ha smakt disse flere ganger i nederland, ble jeg bare helt forelsket. Men jeg får dem liksom ikke helt sprø og "klissete" på utsiden. Dem jeg har spist har vært servert med melis strø oppå. Noen tips? Min oppskrift er det gjær og seperert egg oppi. røra er "tynn". Leste en plass som noen som hadde perlesukker oppi, hvordan går dette til? Tenker bare at det "knaser" når man tygger? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/453142-oppskrift-p%C3%A5-belgiske-vaffler/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. november 2009 #2 Del Skrevet 19. november 2009 BELGISKE VAFLER Gjær, sukker, salt, mel, egg, smør, perlesukker Bland 1 pose gjær med 80 ml lunken vann, 1 1/2 spiseskjer sukker, 1/8 ts salt og la stå i 15 minutter. Ha 470 ml mel i en stor bolle. Lag et hull i midten, hell over gjærblandingen og kna deigen. Fortsett å kna deigen, ha i 3 egg (1 om gangen). Og ha i 230 ml smør(romtemperert) - 2 spiseskjer om gangen. Bland godt. La deigen hvile til den har doblet i størrelse. Fold i 240 ml perlesukker. La deigen hvile i 15 minutter. Stek i belgisk vaffeljern. Jeg har ikke prøvd dette i vanlig jern. Bruk 3 spiseskjer deig pr. vaffel. Stek hver vaffel i 3-5 minutter. Disse er kjempegode Serveres gjerne med melisdryss på. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/453142-oppskrift-p%C3%A5-belgiske-vaffler/#findComment-7522575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Jentepusen_* Skrevet 19. november 2009 #3 Del Skrevet 19. november 2009 Supert ! Dette skal jeg prøve i morra :D Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/453142-oppskrift-p%C3%A5-belgiske-vaffler/#findComment-7522605 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PiriPiri Skrevet 19. november 2009 #4 Del Skrevet 19. november 2009 Ja sukker og gjerne perlesukker er trikset! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/453142-oppskrift-p%C3%A5-belgiske-vaffler/#findComment-7523049 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Jentepusen_* Skrevet 21. november 2009 #5 Del Skrevet 21. november 2009 Hei Tusen takk for oppskriften ! Den var virkelig super!!!! Akkurat som dem jeg smakte i Nederland... Røra var en helt annen røre en den oppskriften som fulgte med jernet. Litt styrete å lage - men heldigvis har jeg kjøkkenmaskin, hvis ikke hadde det tatt evigheter :D Lagde dobbel røre (1 røre hadde ikke vært nok)og 10 mennesker ble fornøyd Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/453142-oppskrift-p%C3%A5-belgiske-vaffler/#findComment-7527559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 22. november 2009 #6 Del Skrevet 22. november 2009 Må få med meg oppskriften jeg også. Har prøvd tre forskjellige oppskrifter jeg har funnet på nettet tidligere, men de ble bare tunge og dvaske. Datteren min vil ha de sprø og jeg vil at de skal være søte. Blir disse sprø og søte? Ca hvor mange gr er 230 ml smør? Smøret er jo ikke smeltet bare mykt, hvis jeg har forstått dette riktig da? (Har litt vondt i hodet) Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/453142-oppskrift-p%C3%A5-belgiske-vaffler/#findComment-7532331 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå