Gå til innhold

Hvilken temperatur skal boller/brød heve på?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Minni_*
Skrevet

Hei!

Jeg skal bestille ny ovn (innbyggingsovn) i løpet av denn uken sannsynligvis og så har jeg sett en del ovner som reklamerer med at du kan bruke ovnen til å heve boller/brød i (hevefunksjon).

Er det noen som er har en slik funksjon på ovnen? Bruker dere den? Blir det bra? Hvilken temperatur bør man egentlig heve på? Jeg ser at en ovn fra Bosch kan stille inn gradene fra 30 - 300 grader. Vil man da kunne heve boller/brød i en slik ovn? Eller er 30 grader for varmt?

Håper noen kan hjelpe meg for jeg må bestemme meg for ovn snart og blir helt forvirret av alt som er å velge mellom :sukk:

Skrevet

Har ikke prøvd, har ikke hevefunksjon heller, men kan ikke tro at 30 grader er for varmt til å heve boller og brød.

Hvis man tenker på at gjær skal ha fingertemperatur, vil jeg tro at du ikke bør prøve å heve det på over 40 grader.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...