Modic Skrevet 17. november 2009 #1 Skrevet 17. november 2009 Hei, alle som har giftet seg, og som har hatt festen på et sted der dere selv måtte sørge for maten! Vi skal gifte oss 26. juni 2010, og har fått ordnet en del praktiske ting som kirke, lokale, fotograf osv. Nå holder vi på med booking av kokk, og bestemme meny. Vi har leid lokale med kjøkken, og skal altså ha en kokk som skal lage maten. Dere som har gjort tilsvarende: - Hva har dere betalt kokken for jobben? ("Vår" kokk tar 2500,- pr. dag. Han er utdannet kokk, og er ikke en venn av familien eller lignende.) - Hvor mange dager har dere hatt hjelp av vedkommende? - Hva slags meny har dere hatt? - Hvor mye av maten ordnet dere evt. selv? - Hva ble prisen pr. kuvert, uten drikke? - Hadde dere egen meny til barna? Vi blir ca 80 gjester, av disse er 6 barn. Dermed vil jo prisen på maten i stor grad innvirke på budsjettet vårt totalt! Takker på forhånd for tips og råd!
Daiquiry Skrevet 17. november 2009 #2 Skrevet 17. november 2009 Jeg ville tatt kontakt med en yrkesskole hvor de utdanner kokker og servitører. De kan gi deg en pakkepris, og de er mye billigere en "vanlig" kokk.
Modic Skrevet 17. november 2009 Forfatter #3 Skrevet 17. november 2009 Jeg ville tatt kontakt med en yrkesskole hvor de utdanner kokker og servitører. De kan gi deg en pakkepris, og de er mye billigere en "vanlig" kokk. Vi skal gifte oss et stykke utenfor allfarvei, så slike alternativer er dessverre ikke mulig. Heller ikke catering. Hører gjerne fra andre også! Hva valgte dere som meny, og hva ble kuvertprisen?
Nelly Pelly Skrevet 17. november 2009 #4 Skrevet 17. november 2009 Jeg er litt usikker på hva prisen havnet på, men ca 35 000kr ca. Vi var ca 90gjester (det var 5stk mellom 6-18år på middag. Dvs ca 400kr pr kuvert. Samboeren til pappa elsker og lage mat og lagde en av rettene. Vi leide en kokk som lagde resten (to retter og dessert). Kokken fikk et beløpet, og måtte handle inn maten selv. Han hadde også med seg 3-4hjelpere. De lagde maten, la den opp på et buffetbord og ryddet av buffetbordet. De brukte ganske mange dager i uken før til å forberede maten. (Trur selve kokken og hjelperne fikk en 8-10 000kr for jobben.) Meny: Marinert, grillet lammelår. Marinert, grillet svinenakke. Ris Fløtegratinerte poteter Kokte poteter Ovnsbakte grønnsaker med krydder Hjemmelaget potetsalat Saus Teriyakimarinert laks Risnudelsalat Diverse frukt/bær i krydderlake med krem, vaniljesaus eller is. Alle fant noe de likte, og buffet var virkelig et godt valg for oss Vi hadde 3stk som hjalp til med å helle opp vin (satte også ut vinflasker på bordene)og de ryddet også av bordene. (Alt for lite folk til opprydding fant vi ut.)
Tonje87 Skrevet 17. november 2009 #5 Skrevet 17. november 2009 hei vi betale 15000,- for maten, vi var ca 70 personer kokken var å lagde istand mye av maten dagen før og på selve dagen, kokken sto for all innkjøp av mat og tilbededning. Han hadde også kontroll på servitørene (vi hadde skaffet disse selv) nå var denne kokken en venn av min mann så han skulle ikke ha mer enn 5000,- for selve jobben. vår meny var: forrett: minsterone suppe med hjemmelaget brød Hovedrett: helstekt indrefilet av okse med rotgrønnsaker, urtepotetmos og rødvins saus Dessert: melkesjokoladepannakotta maten falt i smak hos alle, vi hadde ikke noen spesiell meny til barn, men så hadde vi ikke så mange barn i bryllupet heller
Sunshine Skrevet 17. november 2009 #6 Skrevet 17. november 2009 Vi skal gifte oss langt på landet, og har ikke all verdens muligheter. Grillmeny med dessert inkl griller, kokk, servise, bestikk, og reise for kokken kommer på 500 per pers.
Modic Skrevet 18. november 2009 Forfatter #7 Skrevet 18. november 2009 Har snakket med han som skal kokke for oss i dag, og diskuterte følgende meny: Forrett: Røkt laks på salat, med urterømme og flatbrød Hovedrett: Svinekam med rotmos, ovsbakte grønnsaker og skarp sjysaus Dessert: Ikke helt avklart, men muligens noe med rabarbra og jordbær, siden det er høysesong da. Hva tror dere om dette?
Gjest fornøyd Skrevet 19. november 2009 #8 Skrevet 19. november 2009 3-retter: Fisk til forrett, kjøtt til hovedrett og en søt dessert. Kr 395,- per pers. Ikke galt det! Vi bestemte menyen selv utifra ei liste med forslag fra hotellet.
Gjest Gjest Skrevet 5. januar 2010 #9 Skrevet 5. januar 2010 Vi skal ha buffet til vårt bryllup, men er usikker på hva vi skal ha til dessert. Blir det feil å ha sjokoladekake, når vi skal ha kaker senere på kvelden? Hva er det som er vanlig å ha?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå