Gjest Gjest_Hønemor_* Skrevet 11. november 2009 #1 Skrevet 11. november 2009 Har en liten gutt som snart fyller ett år, og har så lyst til å ha en skikkelig bursdagskake på dagen hans. Ser for meg marsipankake hvor jeg lager sukkerbrød som deles i tre (!) og fyller med bringebær- og banankrem. Kjøper et marsipanlokk og pynter med lys og diverse annet. Tror dere dette er vanskelig? Har tenkt på å kjøpe ferdig sukkerbrød hos en baker også, da jeg ser for meg at delingen kan bli vrient.. Nå trenger jeg litt tips og råd fra noen som har bakt en skikkelig marsipankake!
Leanne Skrevet 12. november 2009 #2 Skrevet 12. november 2009 Det er ikke vanskelig å lage marsipankake.. Synes du skal prøve å lage sukkerbrød selv jeg, gå på detsoteliv.no og søk på sukkerbrød - den oppskriften er god og enkel. Å dele kaka er ikke så vanskelig, og om det skulle bli noen små hull i en av bunnene, så gjør det jo ingenting. Når man fyller kaka og legger marsipan over er det ingen som ser det
skrue Skrevet 12. november 2009 #3 Skrevet 12. november 2009 (endret) Blir sikkert bra det. Alltid lurt å dynke hver flate av sukkerbrødet med noe (saft fra hermetisert frukt, litt rom kanskje om det er for voksne etc) Selv liker jeg godt krem blandet med knuste valnøtter i en marsipankake. Pass uansett på ikke å ha biter av noe i det øverste laget krem som skal ligge under marsipanen. Blir fort ujevnheter i marsipanen da. Jeg kjevler alltid ut marsipanen selv (plastfilm under og over marsipanen er lurt). Alltid lettest å lage små kaker, spesielt å legge marsipanlokket på, så om du ikke har gjort det før så kan det nok være en fordel ikke å velge den største sukkerbunnen. Deling er ikke spesielt vanskelig. Bare ha en lang nok kniv og nok med tid. Jeg legger som oftest marsipanlokket på et stort grytelokk (plast mellom grytelokk og marsipan, og "smeller" den oppned over kaken slik at plasten blir liggende over marsipanen på toppen av kaken. Like spennende hver gang. Endret 12. november 2009 av skrue
Pupsilure Skrevet 12. november 2009 #4 Skrevet 12. november 2009 Det er ikke så veldig vanskelig Jeg syntes du bør prøve å lage sukkerbrødet selv Jeg fant en oppskrift her inne for et års tid siden som jeg har brukt siden. Har aldri blitt mislykket! 4 tempererte egg (la de ligge fremme på benken, eller la de ligge litt i en bolle med varmt vann) 140 gram sukker Pisk eggedosis av dette. Bland i 140 gram siktet mel 1 ss bakepulver Ikke pisk melet og bakepulveret inn, men rør veldig forsiktig. Hell det over i en smurt kakeform, ca 24 cm i omkrets. 30 minutter nederst i ovnen, 165 grader. Jeg syntes ikke det er vanskelig å dele kaken. Bruker en brødkniv. Legger ved en film der du kan se hvordan man dekker kaken med marsipan. Trikset er å ha nok marsipan! Kjevle det mye større enn du trenger, for å unngå folder på sidene. Dekk kaken godt med hvit krem rundt før du legger på marsipanen, så det ikke syntes noe sukkerbrød gjennom marsipanen, det har jeg driti meg ut med noen ganger
Pupsilure Skrevet 12. november 2009 #5 Skrevet 12. november 2009 Det er masse tips her til hvordan du kan pynte kaken din. Siden har også forum, så du kan spørre om ting du lurer på Lykke til
Gjest ts Skrevet 12. november 2009 #6 Skrevet 12. november 2009 Å, takk for god hjelp! Da skal jeg jammen prøve å lage sukkerbrødet selv også, men får se litt med det marsipanlokket da, hehe. Jeg tror jeg lager den kvelden i forveien, sånn at jeg kan ha noen back-up kaker og diverse dersom det skulle skjære seg helt! Husker jeg rett er marsipankaker like gode (om ikke bedre?) dagen etterpå, sant?
PiriPiri Skrevet 13. november 2009 #7 Skrevet 13. november 2009 jupp bare oppbevar den tildekket og kjølig så holder den seg like fin:) lykke til!
Pupsilure Skrevet 13. november 2009 #8 Skrevet 13. november 2009 Jeg syntes den er bedre dagen etterpå ja
Gjest Gjest Skrevet 13. november 2009 #9 Skrevet 13. november 2009 Blir sikkert bra det. Alltid lurt å dynke hver flate av sukkerbrødet med noe (saft fra hermetisert frukt, litt rom kanskje om det er for voksne etc) Selv liker jeg godt krem blandet med knuste valnøtter i en marsipankake. Pass uansett på ikke å ha biter av noe i det øverste laget krem som skal ligge under marsipanen. Blir fort ujevnheter i marsipanen da. Jeg kjevler alltid ut marsipanen selv (plastfilm under og over marsipanen er lurt). Alltid lettest å lage små kaker, spesielt å legge marsipanlokket på, så om du ikke har gjort det før så kan det nok være en fordel ikke å velge den største sukkerbunnen. Deling er ikke spesielt vanskelig. Bare ha en lang nok kniv og nok med tid. Jeg legger som oftest marsipanlokket på et stort grytelokk (plast mellom grytelokk og marsipan, og "smeller" den oppned over kaken slik at plasten blir liggende over marsipanen på toppen av kaken. Like spennende hver gang. ruller man marsipnen rundt et kjevle, så ksn du bare rulle det ut over kaken. verre er det ikke. da får du det pent lagt på
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå