Gå til innhold

Ost (hvit) i matlaging


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg synes det er gøy å lage mat og er glad i ost i maten - ex fløtegratinerte saker og ting, ostesauser, kjøttsauser, salater...

Men jeg er lite flink til å variere ostene og det blir ofte vanlig Norvegia. Jeg vet jo at det ikke passer i alt og at det er bedre å bruke andre oster. Har dere noen tips? Når brukes cheddar og normanna og jarlsberg... og alle de andre... og hvorfor?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

åå naaam jeg elsker ost i maten. gratinerer nesten alt hihi.

mannen min kjøpte feil ost, han skulle kjøpe graddost (til å ha på skiva), men så kjøpte han cheddar istedet. så vi har brukt mye cheddar i maten i det siste. du kan bruke alle oster du vil, prøv deg frem. vi bruker mest norvegia da, bare for å være praktisk.

klem fra Iset

Skrevet

Port Salut - på pizza og i ostesauser. Gir en litt skarpere smak enn norvegia, men syns den smelter bra.

Fetaost og mozzarella i salater, på grunn av smak og konsistens

Mozzarella på pizza, smaker ikke så mye men smaker "riktig"!

Normanna/norzola på Pizza og innbakte pølser, gir et lite "kick" til smaken

Chevre i salater og forrett-retter

Liker ost i det meste jeg også!

Skrevet

Prøv hvit geit ost neste gang det gir en litt spiss smak som er veldig godt.

Har brukt det i lazagne, og i andre hvite pastasauser.

Skrevet

Jeg liker cheddarost, jeg.

På pizza, på lasagne eller gratinerte poteter.

Osten kan smake litt skarpt og det er noen som synes at den lukter og smaker "kvalmt".

Ellers bruker vi mozzarella på pizza og parmesan på pasta.

Skrevet

Synnøves hvitost er best. :wink:

Har snaaaart 2-3 ostesmørbrød med salami og ost i ovnen... :sikle:

Skrevet

Følte meg veldig harry og ukulinarisk anlagt etter å ha skrevet det innlegget, men sannheten må fram. :ler:

Skrevet

Jeg er vel litt lat, jeg... Pleier kjøpe de ferdig revne posene fra Synnøve Finden eller Tine der det er blandet med forskjellige typer ost (ex Cheddar, Norwegia og Sveitser). Smaker godt, asså!!! :)

Skrevet

.....ehhh...... Selve posene er jo ikke ferdig revne, dah... :lol:

Osten som ligger oppi, derimot..... DEN er revet!!! :wink:

Skrevet
.....ehhh...... Selve posene er jo ikke ferdig revne, dah... :lol:

Osten som ligger oppi, derimot..... DEN er revet!!! :wink:

*ler* :ler::hoho::ler:

Sånn blåmugg-ost (dorry, husker ikke hva det heter :P ) er veldig godt i pastasaus.

Skrevet

Takk for mange svar jenter!

Og så lurer jeg på om det blir noe forskjell på konsistensen på disse ostene, ikke bare smaken?

Noen ganger jeg har brukt norvegia, blir ikke konsistensen kremete - den skiller seg på en måte. Bruker jeg feil ost da eller hva skjer?

Skrevet

hvis du skal bruke mozarella på noe som skal stekes, må du passe godt på for osten blir lett brent. mye lettere enn andre oster. men godt er det:)

klem fra Iset

Skrevet

Åh takk, så fint da, jeg er glad i godt stekt/brent mat! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...