Gå til innhold

Ostekake


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Ethereal

Har noen en oppskrift på en ostekake av den typen som skal stekes i ovn? Jeg vil gjerne overraske min kjære, og vet at han ikke er så begeistret for ostekake av fromasj-typen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ostekake:

Bunn:

225g havrekjeks

100 g smør

2 ss sukker

3/4 ts kanel

Ostefyll:

450 g kremost naturell

2 dl creme fraiche/rømme

4-5 ss sukker

1/2 vaniljestang

4 egg

saften av 1 sitron

Topping:

3 dl creme fraiche el. seterrømme

1/2 vaniljestang

2 ss sukker

Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Dekk bunnen og siden i en smurt springform.

Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Bland sammen kremost, creme fraiche og sukker til en glatt masse i en mikser. Tilsett ett og ett egg og smak til med sitronsaft. Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha i. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i 35-40 min. Ostekaken skal fortsatt være skjelven når den tas ut av stekeovnen.

Sett ostekaken kaldt i et par timer, slik at den stivner og får en glatt kremkonsistens.

Visp sammen creme fraiche og sukker, og skrap ut frøene av vaniljestangen. Smør blandingen over den kalde ostekaken i springformen. Sett kaken i kjøleskapet til toppingen er godt avkjølt.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amerikansk ostekake:

Bunn:

75 g smør

100 g hvetemel

1 ss sukker

1 eggeplomme

Fyll:

2 beger kremost (mandarin/ananas)

3 dl lettrømme

3 egg

1 eggehvite

1 dl sukker

saft og revet skall av 1 sitron

Bland alt til bunnen og trykk det ut i formen. Pensle bunnen med litt av eggehviten og forstek den lett gyllen.

Rør sammen alt til fyllet og hell det over den halvstekte bunnen. Stek ostekaken til fyllet er stivt.

Spises varm el. kald. Pynt med frukt el. bær.

200 grader i ca. 15 min. (forsteking av bunnen)

150 grader i ca. 1 time (med fyll).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har enda noen til, så si fra om du er interessert. Har en god en med blåbær, men den skal ikke stekes da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ostekake med blåbær:

Bunn: ca. 150 g Digestivekjeks

ca. 50 g smeltet smør

Smuldre kjeksen og bland den med smør.

Trykk massen ut i en springform, 24 cm i dm.

Fyll: 3 dl blåbærsyltetøy eller ca. 200 g blåbær og 100 g sukker. (Jeg har laget med begge deler, def best med skikkelige blåbær)

5 plater gelatin

saften av 1 sitron+ vann (1 dl væske)

4 eggehviter

2 dl sukker

250 g cottage cheese

2 dl creme fraiche

friske blåbær til pynt.

Kok opp evt. blåbær og sukker og avkjøl blandingen.

La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i 5 min.

Kok opp sitronsaft og vann og løs gelatinen opp i væsken. Avkjøl blandingen.

Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt etter litt, og pisk til en stiv marengs.

Mos cottage cheese og bland den med creme fraiche. Rør i gelatinblandingen og vend inn marengsen. Vend forsiktig inn blåbær slik at massen blir marmorert. Hell fyllet i formen og la det stå kaldt minst 4 timer. Pynt med friske bær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...