Gjest Anonymous Skrevet 19. august 2003 #1 Skrevet 19. august 2003 Trenger tips til hva jeg kan lage av butterdeig. Det kan være både salt og søtt, men fortrinnsvis noe man ikke trenger kniv og gaffel for å spise.
Gjest gjest1 Skrevet 19. august 2003 #2 Skrevet 19. august 2003 Skjær platene i strimler på ca en cm på langs. Vri de litt og surr bacon rundt. Stekes som vanlig.
bippbipp Skrevet 19. august 2003 #3 Skrevet 19. august 2003 Hei.. Her har du en enkel og lettvint butterdeig-oppskrift.. OSTEPUFFER » 1 plate butterdeig (80-100 g) » 30 g moden ost » Finhakket oliven, 8 stk. » Egg til pensling Kjevle ut deigen til plate (15x20 cm). Pensle med egg og strø over ost og oliven. Skjær i 12 biter og plasser dem i crisppannen. Tilbered: crisp 4-5 minutter.
maiaa Skrevet 19. august 2003 #4 Skrevet 19. august 2003 Det er så mye man kan bruke butterdeig til! Her er noen forslag: Skjære platene i 2, kjevle ut og pakke inn fyll før man steker. Forslag til fyll: - Stekt kylling i tynne skiver med løk - Grønnsaker (ikke sånne som inneholder mye vann) som er stekt i ønsket krydder - Skinke og ost Skjære platene i 2 eller 3, snitte ut en firkant i platen, ca 2 mm innenfor kantene, halvveis gjennom platen og stek som vanlig. Etter det er stekt kan man løsne "lokket" man skar ut, og deretter fylle med f.eks.: - Vaniljekrem og bær (varme eller kalde) - Stekt sopp blandet med rømme (passer godt til vilt) - Ratatouille - Wokede grønnsaker - Reker og avokado Her er det bare å slippe løs fantasien!
bippbipp Skrevet 19. august 2003 #5 Skrevet 19. august 2003 Og her har du en nydelig dessert.. Druepai med sitronkrem Deig: 4 plater butterdeig Fyll til paien1 pk. (1/2 liter) ferdig vaniljekrem 2 dl pisket krem revet skall av 1 sitron sitrondråper sukker eller melis ca. 350 gr. grønne og røde druer. La butterdeigplatene tine. Legg dem oppå hverandre og kjevle til en rund leiv, ca. 22 cm. i diameter. Legg deigen i en paiform. Restene av deigen trilles ut til to lange pølser som tvinnes sammen og legges rundt kanten av formen. Prikk deigen. Stek paiskallet v/200 g. midt i ovnen ca. 15 min. Avkjøl. Bland vaniljekrem med pisket krem og smak til med revet sitronskall, noen sitrondråper og litt sukker el. melis. Fordel fyllet I det avkjølte paiskallet. Del druene i to, fjern steinene og pynt paien
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå