Gå til innhold

Er det enkelte matvarer/retter du ikke klarer pga dårlige minner og erfaringer?


Anbefalte innlegg

Er det noe jeg virkelig ikke kan fordra så er det smør. Og før andre begynner å snakke om at man må smake på maten, eller "har du smakt smør da?", så har jeg det. Ofte mot min vilje (da jeg alltid er høflig og prøver å smake på måte, f. eks snitter som blir servert).

Uansett, ettersom jeg har blitt eldre, så har 'problemet' med smør blitt større. Antagelig har det noe med en hendelse da jeg var liten. Jeg får grøsninger bare jeg ser smør på en kniv, og jeg blir direkte kvalm om jeg kjenner lukta osv.

Et minne jeg har var fra en speiderleir da jeg var rundt 8 år. Mine foreldre hadde glemt å krysse av på en lapp at jeg ikke likte smør (og da handler det ikke bare om å ikke like, men virkelig ha problemer med å spise smør).

Uansett, på denne speiderleiren fikk vi servert ferdigsmurte brødskiver til frokost, lunsj og kveldsmat. Jeg husker jeg prøvde å si i fra, og jeg glemmer aldri hvordan disse menneskene som jobbet der nektet meg å spise noe annet enn brødskiver med smør - brødskiver som hadde et tykt lag med smør som tøt utenfor salamien som var over. Jeg gråt hver eneste dag og fikk vondt i magen og grudde meg til vi skulle spise. Kastet opp gjorde jeg også, foran alle i spisesalen - allikevel ble jeg presset i disse ekle skivene med smør. *Grøss*

Minnet sitter som spikret den dag i dag - og siden den gang har jeg ikke klart å røre en smørboks. Høres unektelig litt sært og rart ut, men det faktum av at jeg ble presset i brødskiver med smør har blitt med meg siden den gang.

Noen som har lignende opplevelser?

Mvh Yvonne :heiajente:

Endret av Yvonne

Fortsetter under...

Vel, jeg hadde det, men det har gått over nå heldigvis.

Klarte ikke å spise kyllingfilet på en halv evighet. Grunnen var at noen hadde laget mat og jeg spiste helt til jeg oppdaget at kyllingen var rå inni. Husker enda den ekle smaken av rå kylling i munnen. I tillegg fikk jeg omgangsyken samme kveld (vet ikke om det hadde noe med kyllingfileten å gjöre da) og etter det klarte jeg ikke å ete det.

Noen år senere prövde jeg igjen for å se om jeg likte det og nå er jeg helta ;)

Klarte heller aldri å spise smör under oppveksten, men det klarer jeg nå. Ikke alle smörtyper - det må enten väre den norske Brelett eller den svenske Lätt&Lagom - de andre klarer jeg ikke å spise.

Tror det har noe med at pappa pleide å smöre skiver til meg og han hadde alltid på et TYKT lag med smör på skiva.

Gjest Gjest_milla_*

klarer iKKE ostesmørbrød med sennep på.. aldri spist det men selve lukta...husker mamma lagde det når jeg var liten.. 5 år ca.. å jeg har fremdeles lukten i nesa, 20 år etter..

en periode klarte jeg ikke peppes pizza fordi jeg fikk spysyka etter å ha spist det en vinter..

Jeg klarer ikke ølkorv lenger. Må gå omveier i butikken fordi jeg småbrekker meg av å bare gå forbi dem..

Hadde kjøpt ølkorv en gang, og satte meg ned for å spise den. Var helt oppslukt i et tvprogram så titta ikke på den mens jeg åpnet den, og tok en stor del av ølkorven i munnen. Fikk et ekkelt lim/sperm-aktig væske rundt leppene og i munnen og dro ølkorven ut av kjeften. Den var DEKKET av lim/sperm-aktig-væsken og det smakte så utrolig grusomt! Skyllte munnen gud veit hvor mange ganger, pusset lepper og munn og spydde to ganger før jeg titta på datoen. Den hadde gått ut på dato for 1 ÅR siden. Herregud, blir helt dårlig av å tenke på det!

Etter mye om og mèn dro jeg på butikken for å få igjen penger for den og for å si ifra at det er uakseptabelt å ha varer som har gått ut for så lenge siden. vet jeg burde hatt dobbelt opp ( altså, penger igjen + det ølkorven kostet ), men var så forbanna kvalm at jeg bare ville hjem.

Æsj, blir helt dårlig bare av å skrive dette inlegget. Jeg som var så glad i ølkorv, hater det nå og brekker meg om noen spiser det i nærheten av meg.

Endret av Shock

Annonse

Gryterett. Er liv redd for når sambo er ute og handler at han skal komme hjem med en pakke gryterett, fordi han ikke tar "hatet" mitt på alvor.

Når jeg var liten hadde jeg en hund med mange allergier, før vi visste om at hun hadde det fikk hun alltid litt rester fra bordet i mat skålen. Noe som førte til at hun fes en del. Hennes hunde promper og resten av familien sine gryterett preget fiser har skadet meg for livet. Brekker meg på tanken av det, greier nesten ikke se pakkene stå i hyllen på butikken engang.

Jeg har store problemer med fårikål.

For noen år siden feiret jeg julaften sammen med han som var samboeren min på den tiden. I romjulen ble vi invitert til faren hans (foreldrene var skilt) og familien, som da hadde fått besøk av flere andre som jeg ikke hadde møtt før. De serverte fårikål, noe jeg alltid hadde likt. Men da jeg satte med ned og skulle spise dette, ødela det mye for meg. Det smakte ull, kjøttet hadde litt råsmak inni, og det smakte så ille at jeg ikke klarte å spise det. Jeg klarte heldigvis å skjule at jeg fikk brekninger, satt bare og spiste poteter og tilbehør og prøvde å få frem at jeg bare ble fort mett. Siden dette var første julen med kjæresten min sin familie, og siden det var mange der jeg aldri hadde møtt før, så turte jeg ikke å si hva jeg virkelig mente.

Jeg har ikke smakt fårikål siden det, bare lukta gir meg frysninger. Det som var så godt..

Da jeg var fjortis drakk jeg meg helt ekstremt full på 60% blandet med fersken-iste, det smakte HELT grusomt, og jeg har aldri vært så dårlig før. Æææsj. Nå klarer jeg ikke drikke ferskeniste uten å bli minna på den forferdelige smaken av 60%-drinkene, noe som er synd, for den isteen er jo egentlig veldig god! :P

Så klarer jeg ikke sånn vegefars ("kjøttdeig" for veggiser). Husker jeg spiste gryterett med det en gang, og det smakte bare fælt. Føltes som om bitene vokste i munnen min, så etter det har jeg ikke rørt det. Samme med soyapølser, da jeg var på leirskole i 7 hadde jeg med meg noen slags sære, små sosisser-soya-pølser på glass, som jeg fikk kantinedamene til å varme opp for meg. De varma de ikke opp helt ordnetlig, og lunka vegetarpølser smaker ikke godt altså.. :fnise:

Har hatt problemer med kokosmelk i middager.. ble kvalm av lukten.

Men jeg elsker kokos i alt annet, desserter, kremer, parfymer, godteri, is.. :hjerte:

Men det finnes så mye god thai mat, så prøver å vende meg til å like kokos i salte matretter også :Nikke:

Annonse

Kjøttdeig.. konsistensen, hvordan det ser ut og alt gjør meg bare skikkelig kvalm. Tror det er fordi jeg hadde en ekkel drøm om kjøttdeig for lenge siden. Så lett kan det gjøres!

Også tålte jeg ikke peanøtter i rundt ti år, fordi jeg spiste det en gang jeg hadde omgangssyke, og kastet opp. Men det begynner å komme seg nå :ler:

Har hatt problemer med kokosmelk i middager.. ble kvalm av lukten.

Men jeg elsker kokos i alt annet, desserter, kremer, parfymer, godteri, is.. :hjerte:

Men det finnes så mye god thai mat, så prøver å vende meg til å like kokos i salte matretter også :Nikke:

Åh, syns kokosmelk er helt grusomt i middager! Og så har jeg ei fra thailand i slekta, som er skikkelig flink til å lage mat.. bare hun dropper kokosmelken.. :sjenert:

Men jeg greier det helt fint i sjokolade og sånt. Er ikke så glad i lukta, da..

Og så har jeg litt problemer med nøtter etter at jeg ble ekstremt dårlig etter å ha spist nøtter en gang (tviler vel på at de var den skyldige), men kasta opp med 5min mellomrom nesten hele natta, og... ja. Det begynner å komme seg nå, da, selv om jeg ikke er overbegeistret lenger. =/

Min far takler ikke lengre sjokolade med krem etter at han drakk seg dårlig på det en gang.

Annanas. Spiste en boks bedrevet annanas da jeg var 12, og ble kjempedårlig. Kastet opp alt sammen utfor dørn vår. Makter det ikke den dag i dag.

Røkt svineskinke. (sånn som heter juleskinke, påskeskinke, sommerskinke alt etter årstiden) Fikk omgangssyken samme kveld som jeg hadde spist det, og jeg greier ikke lukta eller smaken nå.

Litt vittig av vi får aversjoner mot mat dersom vi har blitt syke en tid etterpå. Tydelig at hjenen vår setter det i sammenheng, ja.

Annonse

Knorr sin tomatsuppe

http://www.knorr.no/#/produkter/ferdig-supper/413

etter en natt med suppa i retur, og påfølgende prematur barnefødsel neste dag frister det svært lite med denne suppa igjen.

Tror ikke suppa utløste oppkast (Mannen min spiste den og uten at han ble syk) og fødsel, men uff... klarer den liksom bare ikke lengere.

Gjest Gjest_Pernille_*

Nå passer jo ikke ditt innlegg helt i din egen tråd, i og med at du faktisk hadde alvorlige problemer med smør fra før av. Pirkpirk.

Uansett: jeg har spydd én gang i hele mitt liv. Det var samme dag som jeg spiste sprø løk for første gang. Det var også samme dag som jeg spiste sprø løk for siste gang.

Nekter å tro det kan ha noe med løken å gjøre, siden jeg kan spise utrolig mye rart og i mengder + kjøre bil/båt/buss etterpå uten å bli det minste kvalm eller ha lyst til å spy. Men jeg forbinder naturligvis sprø løk med oppkast, som jeg synes å erindre var utrolig ekkelt. Litt irriterende, jeg liker jo alle typer løk.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...