Gjest Gjest_eva_* Skrevet 2. november 2009 #1 Skrevet 2. november 2009 Skulle gjerne hatt en oppskrift på luftige boller. Noen som har en?
Gjest sushi Skrevet 2. november 2009 #2 Skrevet 2. november 2009 Jeg skal finne en til deg, hilsen sushi
Sola^ Skrevet 2. november 2009 #3 Skrevet 2. november 2009 Hveteboller - ca 30 1 liter hvetemel 1/2 ts kardemomme 1/2 ts bakepulver 1 dl sukker 100 g margarin 50g gjær 3.5 dl melk Lag som vanleg gjærdeig. Kna masse.
Gjest Gjest_eva_* Skrevet 2. november 2009 #4 Skrevet 2. november 2009 Hveteboller - ca 30 1 liter hvetemel 1/2 ts kardemomme 1/2 ts bakepulver 1 dl sukker 100 g margarin 50g gjær 3.5 dl melk Lag som vanleg gjærdeig. Kna masse. Tusen takk
Gjest c3po Skrevet 3. november 2009 #5 Skrevet 3. november 2009 Denne linken burde du bruke litt om du vil bake under barn finner du forskjellige bollealternativer selve bolledeigen er sikkert lik håper du greier det nå
Gjest baker Skrevet 3. november 2009 #7 Skrevet 3. november 2009 Jeg pleier å tilsette en teskje hjortehornssalt, og da får jeg alltid store og luftige boller
Gjest imli Skrevet 4. november 2009 #8 Skrevet 4. november 2009 Selve oppskriften er ikke så viktig - de fleste bolleoppskrifter er ganske like. Det er viktig å elte/kna mye - minst 10-15 min! Og heve lenge, både forheving av deigen, og etterheve etter trilling av bollene. Lettest å få til å heve med fersk gjær, gjerne den røde pakningen som det står "for søt deig" på.
Gjest Gjest Skrevet 6. november 2009 #9 Skrevet 6. november 2009 Ellers kan du også hive oppi en ekstra pakke med gjær, det bruker jeg å gjøre.. Og pass selvfølgelig på at væsken du tilsetter er varm nok =)
skrue Skrevet 6. november 2009 #10 Skrevet 6. november 2009 Hmm. Personlig synes jeg det er et kvalitetstegn at bollene ikke er for luftige. Da får jeg industribakstfølelsen med en gang. En oppskrift: http://mat.espen.me/?p=84
Gjest Gjest Skrevet 6. november 2009 #11 Skrevet 6. november 2009 Ekstra gjær er ikke bra. Man blir så oppblåst og gjæret. Man trenger ikke mer gjær enn det står i oppskrifta. Det er ikke der rota til suksess finnes. Man må ha riktig temperatur på ingrediensene, og på væska. Tørrgjør krever litt varmere væske. Man må elte deigen skikkelig. Dette er alfa omega. Fibrene i melet må bli elastisk og få sjans til å våkne. Så må bollene heve. Uten at trekk kommer til. Hornsalt og egg i deigen gir finere konsistens.
Gjest Almaz Skrevet 7. februar 2010 #12 Skrevet 7. februar 2010 Jeg trodde man IKKE skal kna så mye med bolledeig? Dvs at all gjærbakst med fint mel skal knas minst mulig, mens grovbakst skal knas masse??
-Fisken- Skrevet 7. februar 2010 #13 Skrevet 7. februar 2010 Det gjelder om man skal kjevle ut deigen - da skal man ikke elte så mye etter første heving, da blir deigen vanskelig å kjevle ut, den vil krympe sammen igjen. Bortsett fra det - jo mer elting, jo bedre.
Ella_Grey Skrevet 7. februar 2010 #14 Skrevet 7. februar 2010 Jeg trodde også at man ikke skulle elte fin gjærdeig så mye... syns jeg får ganske bra boller selv om jeg ikke gjør det. Men skal prøve å elte mer neste gang. Mitt tips se at jeg tror at det er viktig å ikke ha for mye mel i deigen, og så pleier jeg å ha i en ts bakepulver.
Cumulus Skrevet 8. februar 2010 #15 Skrevet 8. februar 2010 Jeg har en funksjon på stekeovnen som heter "steking med fuktighet" eller noe sånt. Den setter jeg på 50 grader og hever altså bollene inni stekeovnen. Det blir et helt fantastisk resultat! Jeg har aldri fått så store og fine boller før.
Gjest Gjest_megan_* Skrevet 11. februar 2010 #16 Skrevet 11. februar 2010 Mine boller blir alltid store og veldig luftige, og jeg vet hvorfor: hornsalt! Det er det jeg kaller min hemmelige ingrediens, og som gjør at mine boller skiller seg ut fra andre. Helt sant,- mange som bemerker det...
Pingting Skrevet 11. februar 2010 #17 Skrevet 11. februar 2010 Hmm. Personlig synes jeg det er et kvalitetstegn at bollene ikke er for luftige. Da får jeg industribakstfølelsen med en gang. En oppskrift: http://mat.espen.me/?p=84 Enig! Jeg liker dem best litt kompakte og seige. *lagrer oppskrift*
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå