Gå til innhold

Hva slags ris er sunt?


Nigella

Anbefalte innlegg

Leser til stadighet at hurtigris ikke er ett godt alternativ i ett balansert kosthold.

Finner imidlertid lite om hva slags ris som er greit å spise.

Lurer på hva som definerer hurtigris; 5 min koketid, 15 min koketid?

Finnes det "sunn" ris å få kjøpt i kjedebutikker?

Hva er det som gjør hurtigris så usunn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva er det som gjør hurtigris så usunn?

Alle næringsstoffene er vekk pga polering. er risens svar på loff. Upolert naturris er best, det blir mer på linje med grovbrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Som mange allerede er inne på finnes det fint lite næringstoffer i hurtigris. Du kan f.eks bruke Basmati eller Jasminris fra Asia- butikker, men brun ris (naturris) er utvilsomt best, da jeg tror den inneholder kun 30g karb/100 gram, mens hurtigris ligger på rundt 60g karb pr/100 gram.

Du kan også gjøre det til en vane at du spiser ris som tilbehør til en hovedrett; har et inntrykk av at alt for mange ved et måltid kylling og ris spiser seg mett på ris, mens de bare såvidt rører kyllingen- Dette må være omvendt! Proteinet man får fra kyllingen er nemlig mye bedre enn all karben man får fra ris. (Eller pasta for den del..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...