Gå til innhold

"Klissete" Sjokoladekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage en sjokoladekake til helgen, og lurte derfor på om noen har en god oppskrift til meg? Har veldig lyst å prøve meg på en sånn klissete kake (type den sjokoladekaka man får på deli de luca). Ønsker at kaken skal bli høyere enn brownies. Har en 26 cm rund form, så kakeoppskriften må passe i den! :)

Noen som har noen bra oppskrifter å dele?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Takk for svar!

Men ser i oppskriften at man skal bruke form som er 22-24 cm, min er 26 cm... :sjenert:

Er skikkelig dårlig på det her, men kan jeg bare bruke den formen jeg har, og så lage en og en halv oppskrift istedet? Må jeg isåfall gjøre noe med temperatur og/eller steketid? Skal lage som bursdagskake til selkap, så har ikke tid til å øve meg først.. :gjeiper:

Kaken så ihvertfall veldig god ut, så tror nok jeg skal prøve meg på denne!

Skrevet

http://www.detsoteliv.no/

så søker du opp ekspress brownies.

Dobler du ingrediensene så får du en feit, god, og klissete kake!

Obs! den må da steikes i ca. 25 min. Kan virke veldig flytende til å begynne med, men la den stå litt etter du har tatt den ut av ovnen så blir den knallgod! :) Og det er jo ikke dumt at den er superlett å lage. Til info så pleier jeg å droppe valnøtter og fyll, da kaken i seg selv er mer enn mektig nok, og jeg ikke liker valnøtter.

Skrevet
http://detsoteliv.no/print.php?1433 Anbefaler denne! Klissete og god :) Om du vil ha den litt høy kan du lage 1,5 porsjon.

Takk for svar!

Men ser i oppskriften at man skal bruke form som er 22-24 cm, min er 26 cm... :sjenert:

Er skikkelig dårlig på det her, men kan jeg bare bruke den formen jeg har, og så lage en og en halv oppskrift istedet? Må jeg isåfall gjøre noe med temperatur og/eller steketid? Skal lage som bursdagskake til selkap, så har ikke tid til å øve meg først.. :gjeiper:

Kaken så ihvertfall veldig god ut, så tror nok jeg skal prøve meg på denne!

Var jo det jeg skrev :) Du kan evt la den stå litt lenger i ovnen ja, denne kaken klarer ikke du å steke tørr :P Men ikke øk temperaturen. Evt kan du steke den i en liten langpanne, men kaken blir som regel finere når den stekes i rund for. Den er litt vanskelig å få hel og fin ut av langpannen.

Skrevet

Jeg så at du skrev det, men jeg lurte på i forhold til min form, siden den er større en den som står i oppskriften. Jeg har ikke bakt mye før, så bare lurte på om den fortsatt ble høy om jeg tok en og en halv oppskrift i større form. Og om da steketid må endres. Synes det er så vanskelig å vite om kaken har blitt stekt nok, eller for mye... Har ikke langpanne, er bare den runde 26 cm formen jeg har.

Skrevet
Jeg så at du skrev det, men jeg lurte på i forhold til min form, siden den er større en den som står i oppskriften. Jeg har ikke bakt mye før, så bare lurte på om den fortsatt ble høy om jeg tok en og en halv oppskrift i større form. Og om da steketid må endres. Synes det er så vanskelig å vite om kaken har blitt stekt nok, eller for mye... Har ikke langpanne, er bare den runde 26 cm formen jeg har.

Jeg mente det jeg skrev i første innlegget i forhold til din form :) Men den blir ikke så veldig mye høyere enn brownies. Stek kaken i 10-15 min ekstra så blir den nok bra. Denne er ikke så lett å sjekke om den er ferdigstekt siden den uansett vil være bløt inni når den er varm.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...