Gå til innhold

Indisk mat


Anbefalte innlegg

Skrevet

...tandoori og Tikka masala, skal på resturant og vet ikke hva jeg skal velge, håper på noen tips :)

Gjest Wolfmoon
Skrevet (endret)

Tandoori er ovnen man bruker for å lage mye (hvis ikke all?) indisk mat.

masala er krydderblandingen man bruker i tikka masala, og tikka er såvidt jeg har forstått navnet på kyllingbitene man bruker som stekes i tandoor ovnen.

Om du ikke ble noe særlig klokere av dette, så kan du f.eks. lese mer her.

Endret av Wolfmoon
Skrevet

'Er ikke tandoori-kylling hovedsakelig brukt i vesten for kylling stekt og krydret, men ikke i (mye) saus?

mens tikka masala er en hovedsaklig britisk-indisk rett (altså laget i vesten, av indere) hvor det er mye saus.

Spør gjerne i restauranten, men der jeg jobba engang så var ihvertfall tandoorikylling "naken".

Skrevet

Tikka er indisk for kjøttbiter, og som det ble nevnt tidligere, masala er krydderblanding.

Tikka masala er kanskje litt mildere i smaken enn tandoori? Og erfaringsmessig er det mer saus i tikka masala.

En liten digresjon; indisk mat i Norge er faktisk bedre enn i India. (Men vi var på de billigste restaurantene der, det kan ha noe med saken å gjøre) ikke veldig fristende å spise når det flyr kakkerlakker på bordene :)

Skrevet (endret)
En liten digresjon; indisk mat i Norge er faktisk bedre enn i India. (Men vi var på de billigste restaurantene der, det kan ha noe med saken å gjøre) ikke veldig fristende å spise når det flyr kakkerlakker på bordene :)

Når maten er så billig som den er i India ser jeg ikke helt poenget med å gå så billige restauranter. Da jeg var dere spiste jeg mye nydelig mat som ikke kan sammenlignes med det du får i Norge. (Bortsett fra den billige sjappa på grønland torg.) Gikk på steder med medium prisklasse, og så aldri en eneste kakkerlakk på spisestedene, selv om hygienekravene ikke er helt de samme som her i Norge.

Endret av Glør
Skrevet
Når maten i India ser jeg ikke helt poenget med å gå så billige restauranter. Da jeg var dere spiste jeg mye nydelig mat som ikke kan sammenlignes med det du får i Norge. (Bortsett fra den billige sjappa på grønland torg.) Gikk på steder med medium prisklasse, og så aldri en eneste kakkerlakk på spisestedene, selv om hygienekravene ikke er helt de samme som her i Norge.

Jeg er enig i det, men vi reiste i 4 måneder, og det ble etter hvert artig å leve på minst mulig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...