Gjest LittleMe85 Skrevet 19. oktober 2009 #1 Skrevet 19. oktober 2009 Jeg holder på å skal velge en rød og en hvit vin som vi skal ha i bryllupet til våren. Hva vin hadde dere i bryllupet deres? Tenkte å ha et slag som serveres til både forrett, hovedrett og dessert. Til forrett har vi melon og spekeskinke, til hovedrett blir den en type stek tror jeg (ikke helt bestemt) og til dessert blir det nok creme brulet eller karamellpudding. Tenkte på en riesling vin til hvitvin, noen erfaring med dette? Hvordan valgte dere ut vinen dere hadde?
Cæmis Skrevet 19. oktober 2009 #2 Skrevet 19. oktober 2009 Tror det beste er å velge meny hvor dere har type saus og tilbehør klart, og så gå på vinmonopolet. De hjelper dere med type vin til X-priklasse. Dere trenger jo ikke kjøpe der, men kan jo få noen ideer om hva som passer til akkurat deres meny og så kan dere jo kjøpe litt i sverige og om dere har mulighet til det. Fordelen med å kjøpe på polet er jo at dere kan lever tilbake de flaksene dere ikke har åpnet, vet ikke hvordan det er på systembolaget.
lilleGrethe Skrevet 19. oktober 2009 #3 Skrevet 19. oktober 2009 Spør på vinmonopolet. Gå dit på et tidspunkt det ikke er så mange folk der, og hør etter hvem som er eksperten der. Vis dem menyen, og spør hva de synes passer i den prisklassen dere tenker dere. Angående det å levere tilbake, er det lurt å gjøre avtale om det å forhånd.
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2009 #4 Skrevet 20. oktober 2009 Vi hadde Jacobs Creek (stort sett merlot), både rød, hvit og rosé. Den koster kanskje litt over 100 kr per flaske på polet, 65 kr i Sverige, og vi fant den på tilbud til 55 kr på tax-free. Nydelig vin (spesielt den røde).
-Englefjes- Skrevet 20. oktober 2009 #5 Skrevet 20. oktober 2009 (endret) Vi hadde Jacobs Creek (stort sett merlot), både rød, hvit og rosé. Den koster kanskje litt over 100 kr per flaske på polet, 65 kr i Sverige, og vi fant den på tilbud til 55 kr på tax-free. Nydelig vin (spesielt den røde). Selv om mange synes vinene er gode, passer de absolutt ikke til all type mat. En vin kan godt være god i seg selv til å drikke, men gi fullstendig kræsj når den serveres sammen med "feil" mat. I tillegg kan en vin som ikke virker som en såkalt "drikkevin" bli fantastisk sammen med rett type mat. Gjør som de andre sier; forhør deg på polet (ha med full meny). Evt. legg ut den fulle menyen her, eller bedre: på mat & drikke-forumet, så blir det lettere å komme med konkrete forslag. Endret 20. oktober 2009 av -Englefjes-
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå