mowgli Skrevet 15. august 2003 #1 Del Skrevet 15. august 2003 Hva er Osobuco? Noen som vet? http://www.kvinneguiden.no/Forum/viewtopic...p=526240#526240 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Texas Skrevet 15. august 2003 #2 Del Skrevet 15. august 2003 Hei! Ossobuco er en italiensk kjøttgryte, f.eks. slik: OSSOBUCO 4 PORSJONER: 4 ss smør 2 store løk, hakket 1 gulrot, hakket 1 stangselleri, hakket 3 fedd hvitløk, presset 6-8 stykker kalvebog Salt og nykvernet pepper 1 dl hvetemel 1 dl olivenolje 3 dl tørr hvitvin 2 dl oksekraft 1 ts miksede tørre urter 2 bokser med hakkede tomater 1 dl hakket persille 3 laurbærblad Slik gjør du det: Smelt smøret i en steikpanne og stek grønnsakene til de er gyldne. Rull kjøttstykkene i mel og stek dem i olje til de er brune. Plasser kjøttet i en stor kasserolle, og dekk det med grønnsakene. Ha vinen i den stekepannen som kjøttet er stekt i, ha i kraften, krydder, tomatene, persillen og laurbærblad. La dette koke en liten stund. Tøm det så over kjøttet og grønnsakene og la det koke over svak varme i ca 1,5 time. Server ossobuco i en dyp tallerken med brød og et godt glass vin til. Buon appetito!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marianne Skrevet 15. august 2003 #3 Del Skrevet 15. august 2003 Å det hørtes godt ut. Oppskriften er lagret til en kveld snart Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Felicia Skrevet 15. august 2003 #4 Del Skrevet 15. august 2003 [flisespikking] Dette er kjempegodt og veldig enkelt å lage, men retten heter Osso Buco [/flisespikking] Det er også viktig at det serveres med bein, som er litt av poenget med hele retten. Osso betyr vel faktisk bein om jeg ikke tar for mye feil... :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snehvit Skrevet 15. august 2003 #5 Del Skrevet 15. august 2003 Osso buco er kjempegodt! I den originale italienske oppskriften er kalveknoker hovedingrediensen, men den kan lages av andre typer kjøtt også. Den beste måten jeg har fått servert osso buco på, er i en dyp tallerken med deilig potetmos (laget med smør, fløte og persillerot) som helles over og delvis blander seg med sausen. Mmmm... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå