Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hei!

Ossobuco er en italiensk kjøttgryte, f.eks. slik:

OSSOBUCO

4 PORSJONER:

4 ss smør

2 store løk, hakket

1 gulrot, hakket

1 stangselleri, hakket

3 fedd hvitløk, presset

6-8 stykker kalvebog

Salt og nykvernet pepper

1 dl hvetemel

1 dl olivenolje

3 dl tørr hvitvin

2 dl oksekraft

1 ts miksede tørre urter

2 bokser med hakkede tomater

1 dl hakket persille

3 laurbærblad

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en steikpanne og stek grønnsakene til de er gyldne. Rull kjøttstykkene i mel og stek dem i olje til de er brune. Plasser kjøttet i en stor kasserolle, og dekk det med grønnsakene. Ha vinen i den stekepannen som kjøttet er stekt i, ha i kraften,

krydder, tomatene, persillen og laurbærblad. La dette koke en liten stund. Tøm det så over kjøttet og grønnsakene og la det koke over svak varme i ca 1,5 time.

Server ossobuco i en dyp tallerken med brød og et godt glass vin til. :)

Buon appetito!!

Skrevet

Å det hørtes godt ut. Oppskriften er lagret til en kveld snart :)

Skrevet

[flisespikking]

Dette er kjempegodt og veldig enkelt å lage, men retten heter Osso Buco

[/flisespikking]

Det er også viktig at det serveres med bein, som er litt av poenget med hele retten. Osso betyr vel faktisk bein om jeg ikke tar for mye feil...

:D

Skrevet

Osso buco er kjempegodt! :) I den originale italienske oppskriften er kalveknoker hovedingrediensen, men den kan lages av andre typer kjøtt også.

Den beste måten jeg har fått servert osso buco på, er i en dyp tallerken med deilig potetmos (laget med smør, fløte og persillerot) som helles over og delvis blander seg med sausen. Mmmm...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...