Gå til innhold

Osobuco?


mowgli

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hei!

Ossobuco er en italiensk kjøttgryte, f.eks. slik:

OSSOBUCO

4 PORSJONER:

4 ss smør

2 store løk, hakket

1 gulrot, hakket

1 stangselleri, hakket

3 fedd hvitløk, presset

6-8 stykker kalvebog

Salt og nykvernet pepper

1 dl hvetemel

1 dl olivenolje

3 dl tørr hvitvin

2 dl oksekraft

1 ts miksede tørre urter

2 bokser med hakkede tomater

1 dl hakket persille

3 laurbærblad

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en steikpanne og stek grønnsakene til de er gyldne. Rull kjøttstykkene i mel og stek dem i olje til de er brune. Plasser kjøttet i en stor kasserolle, og dekk det med grønnsakene. Ha vinen i den stekepannen som kjøttet er stekt i, ha i kraften,

krydder, tomatene, persillen og laurbærblad. La dette koke en liten stund. Tøm det så over kjøttet og grønnsakene og la det koke over svak varme i ca 1,5 time.

Server ossobuco i en dyp tallerken med brød og et godt glass vin til. :)

Buon appetito!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

[flisespikking]

Dette er kjempegodt og veldig enkelt å lage, men retten heter Osso Buco

[/flisespikking]

Det er også viktig at det serveres med bein, som er litt av poenget med hele retten. Osso betyr vel faktisk bein om jeg ikke tar for mye feil...

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Osso buco er kjempegodt! :) I den originale italienske oppskriften er kalveknoker hovedingrediensen, men den kan lages av andre typer kjøtt også.

Den beste måten jeg har fått servert osso buco på, er i en dyp tallerken med deilig potetmos (laget med smør, fløte og persillerot) som helles over og delvis blander seg med sausen. Mmmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...