Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Dersom jeg følger oppskriften som står på posen med Bjørns havregryn blir grøten kjempetynn!! Uansett om jeg bruker melk eller vann. Skal den være så tynn som dette? Kan jo nesten gi det på flaske til sønnen min...

Hvordan lager dere havregrynsgrøt?

Skrevet

Jeg pleier å lege den ganske tjukk, ja. Men jeg mener å huske at jeg også har brukt den bak på Bjørns, og at jeg synes den var passe? :klø: Du har kokt den lenge nok, da? den er jo ganske tynn helt til å begynne med.

Ellers er det vel ikke noe "skal være" når det gjelder havregrøt, alle liker forskjellige ting. Så kutt ned på væskemengden om du vil, den blir fortsatt like god. :)

Skrevet

Jeg bruker 1 dl havregryn og 2,5 dl vann + litt salt. Blir passe tykk etter 5-10 min. koking.

Skrevet

Jeg bruker også oppskriften bak på posen, og synes ikke at den blir tynn. Heller sånn at man må være forsiktig så den ikke blir for tykk...

Men det er enkelt å bare tilsette litt mer gryn, eller koke litt lengre (avhenger av hva du synes er mest praktisk)

Skrevet

Så merkelig :ler: Jeg følger jo oppskriften til punkt og prikke... Tror jeg skal teste ut Orthias oppskrift.

Skrevet

hei.

Kjøp de porsjonsposene.

du tømmer posen, og fyller den med vann/melk helt opp.

varmer mellom 2 til 3 min i mikroen.

Og da er den klar :-)

Skrevet

Haha, min "oppskrift" er som følger: 3-4 toppede håndfuller havregryn per person, melk til det blir tynn suppe, kok til det blir tykt. Voila! Det er ikke nødvendig å være nøye på målene her, grøten blir tykk nok til slutt nesten uansett, men hvor lenge du må koke den kan jo variere.

Skrevet
hei.

Kjøp de porsjonsposene.

du tømmer posen, og fyller den med vann/melk helt opp.

varmer mellom 2 til 3 min i mikroen.

Og da er den klar :-)

Veldig god som frokost, når en kommer hjem fra jobb om morgenen, før en går og legger seg....SÅ lettvint og godt.

Skrevet

fulgte oppskriften til Bjørn på grøt i mikro og det ble mer suppe med gryn i *usj*

Skrevet

Jeg bruker oppskriften bakpå pakken som er til microovn. Lar den stå litt og kjøle seg ned, da blir den passe tykk.

Skrevet (endret)

Tykk havregrøt er utrolig godt! Har forøvrig spist det til frokost 6-7 ganger i uka i over et år, og jeg tror aldri jeg kommer til å bli lei. Jeg lager det nesten uten unntak i mikrobølgeovn, men må innrømme at den smaker best kokt i kjel(men det er da jeg har god tid). Men om den skal være det, kan den ikke koke lenge. Lenge kokt grøt med flytende konsistens er ekkelt. Tykk og nesten klumpete er best <3

Min oppskrift er:

- 1-3 dL lettkokte havregryn, ettersom hva jeg skal drive med og hvor sulten jeg er

- 1 neve solsikkekjerner

- et lite dryss linfrø

- ca 10 mandler

- Ekstra lett melk eller vann slik at det nesten dekker alt etter røring. Altså rører jeg samtidig som jeg heller.

1,5-2 min på full styrke i mikroen, og så ha på et herlig kaneldryss og en skje jordbærsyltetøy. Om det skal være ekstra godt en dag har jeg på et par skiver brunost, det er godt! :D

Ja, jeg er en stor havregrynentusiast, om du ikke skjønte det. Nammenam.

Endret av rox
Skrevet

Jeg tar det bare på øyemål, jeg :) Prøv deg fram! :)

Skrevet

Enig i at oppskriften på posen blir altfor tynn! Merkelig at folk har så ulike erfaringer med den. Jeg bruker dobbelt så mye melk som havregryn, jeg. F.eks. 1 dl havre og 2 dl melk/vann.

Skrevet
Enig i at oppskriften på posen blir altfor tynn! Merkelig at folk har så ulike erfaringer med den. Jeg bruker dobbelt så mye melk som havregryn, jeg. F.eks. 1 dl havre og 2 dl melk/vann.

Hvis den er for tynn må du jo bare koke den noen minutter lenger?

For tynn havregrøt har jeg aldri opplevd uansett "oppskrift", man koker til den er tykk nok, enkelt og greit...:)

Skrevet
Hvis den er for tynn må du jo bare koke den noen minutter lenger?

For tynn havregrøt har jeg aldri opplevd uansett "oppskrift", man koker til den er tykk nok, enkelt og greit...:)

Den oppskriften synes jeg aldri blir tykk nok (har kokt etter oppskriften én gang, bare for å prøve), men jeg er også en utålmodig sjel, og havregrøt som må koke mer enn 2-3 minutter gidder jeg ikke vente på. ;)

Skrevet
Hvis den er for tynn må du jo bare koke den noen minutter lenger?

For tynn havregrøt har jeg aldri opplevd uansett "oppskrift", man koker til den er tykk nok, enkelt og greit...:)

Vel, jeg har kokt den i nærmere 10 min uten at den blir tjukk nok, og det står jo at den skal kokes i 1-3 min? Men nå har jeg fått mye råd, så da skal jeg prøve å lage havregrøt til kvelds i dag.

Dere som spiser mye havregrøt, hva har dere på den?

Skrevet

Jeg koker på øyemål, gryn og vann til det blir passe tykt. Så moser jeg en banan i tallerknen jeg skal spise av, og blander med den ferdigkokte grøten. Det blir så godt! Trenger ikke melk eller salt eller sukker eller noenting :) NAM!

Skrevet (endret)
Vel, jeg har kokt den i nærmere 10 min uten at den blir tjukk nok, og det står jo at den skal kokes i 1-3 min? Men nå har jeg fått mye råd, så da skal jeg prøve å lage havregrøt til kvelds i dag.

Dere som spiser mye havregrøt, hva har dere på den?

Pleier aa ha i en daesj mandelessens, veldig godt! Diverse frukt, baer,syltetoey, toerket frukt, noetter og froe paa toppen. Paa denne tiden av aaret bruker jeg ofte saanne frosne baerblandinger som jeg varmer i mikroen. Og masse kanel er et must!

Og blir du lei av havregroet proev havrekligroet. Det er i grunnen enda bedre syns jeg. :)

Endret av MooCow
Skrevet
Den oppskriften synes jeg aldri blir tykk nok (har kokt etter oppskriften én gang, bare for å prøve), men jeg er også en utålmodig sjel, og havregrøt som må koke mer enn 2-3 minutter gidder jeg ikke vente på. ;)

Ganske merkelig, for jeg gidder aldri å koke mer enn noen minutter jeg heller... Jeg synes det går kjempefort fra grøten koker til den er ferdig, rekker jo så vidt å finne meg ei skål...:P

mulig det har med hva slags kasserolle og hvor mye varme man bruker? Merkelige greier...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...