Gjest jona Skrevet 8. oktober 2009 #1 Skrevet 8. oktober 2009 hva trenger man? hva koster det? trenger man en investor? hvor finner man de? hva må man tenke på? -i oslo forresten.
Gjest Gjest Skrevet 13. november 2009 #2 Skrevet 13. november 2009 hva trenger man? hva koster det? trenger man en investor? hvor finner man de? hva må man tenke på? -i oslo forresten. Du tar tak i dørhåndtaket og drar det mot deg til åpningen blir stor nok til at du kan komme gjennom den. Det koster ingenting å åpne døra og du trenger ikke ha med deg en investor på cafébesøket. Du må tenke på å se etter om noen er på vei ut idet du skal inn, i så fall bør du slippe dem ut først. Unnskyld, men jeg er i et skikkelig rart humør og så hadde du ikke fått noen svar på over en måned... Jeg tror at det du spør om her er for avansert til at du kan få et kjapt svar på kjerringguiden.
Gjest Gjest Skrevet 13. november 2009 #3 Skrevet 13. november 2009 hva trenger man? hva koster det? trenger man en investor? hvor finner man de? hva må man tenke på? -i oslo forresten. Det er mye å tenke på. Du bør jo ha kunnskap om mat, og det regner jeg med at du har siden du skal åpne kafe. OG ETTER ALL MEDIESKRIVING OM MATTILSYNET SOM STENGER DIV,PLASSER,SÅ BØR DU KUNNE HYGIENE. OG HVA SOM KREVES AV DEG DER. Du bør ha et egnet lokale,ha konseptet klart. Du trenger maskiner,oppvaskmaskin,kjøle og frysemuligheter. kjøledisker,frysemuligheter. Alt skal godkjennes av mattilsynet. Du skal registrere firmaet,du skal ha noen til å ta seg av regnskapet. Du trenger noen som skal jobbe for deg, å satse alene går ikke over lang tid. Kapitalen skal være i orden. Hva du trenger av kapital, avhenger av hva du trenger i lokalet. jeg glemte å nene at kunene skal ha noe å sitte på....osv. Du skal få kontakt med div.leverandører for dine varer. Så du bør ha litt kunnskap,men iallefall folk som kan det og kan rettlede deg Skal du ha folk ansatt,så krever det stor omsetning. lønnen er en ting,men de sosiale utgiftene er like store Du skal ha forsikringer for lokalet,og de ansatte. Du må ha vikarer i bakhånd som kan steppe inn.
Shenanigan Skrevet 13. november 2009 #4 Skrevet 13. november 2009 Du tar tak i dørhåndtaket og drar det mot deg til åpningen blir stor nok til at du kan komme gjennom den. Det koster ingenting å åpne døra og du trenger ikke ha med deg en investor på cafébesøket. Du må tenke på å se etter om noen er på vei ut idet du skal inn, i så fall bør du slippe dem ut først. pjutiful! 1
Gjest uren luren Skrevet 14. november 2009 #5 Skrevet 14. november 2009 Næringsetaten i Oslo Kommune holder kurs for etablerere pluss mange andre kurs (regnskap, markedsføring osv). Hvis du går til http://www.naringsetaten.oslo.kommune.no/ så finner du i høyre marg et punkt som heter "næringslex". Der kan du finne masse om lover, regler og andre ting som er aktuelt. Bruk for eksempel "kafe" som søkeord og se hva som kommer opp.... Lykke til med prosjektet!
Gjest Marlo Skrevet 14. november 2009 #6 Skrevet 14. november 2009 Selve det med å starte en egen bedrift er noe man lett kan lære seg gjennom NAV og andre instanser som tilbyr kursing. Det du derimot trenger er serviceinnstilling, ekstremt godt pågangsmot, være villig til å jobbe til alle døgnets tider og ikke minst, tilby noe unikt som gjør at folk handler hos DEG og ikke naboen. I Oslo er det cafeer og restauranter overalt, så du må virkelig gjøre noe som er litt anderledes, noe som lokker kundene til deg
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå