Gå til innhold

forslag til "fingermat" ?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Vi skal snart ha et familieselskap. Der skal jeg ha buffet med fingermat. Jeg trenger noen forslag til hva jeg skal lage. Maten må være enkel å spise med fingrene (smørbrød med laks+eggerøre er jo mulig å spise med fingrene, men ofte blir det jo litt søl). I tillegg er det fint hvis maten kan lages dagen i forveien (og evnt. varmes opp).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sprøstekte torskehoder

Antall porsjoner:

2

3 mellomstore torskehoder

2 dl mel

1 ts pepper

1 ts salt

1 ts hvitløkpulver

Skjær bort gjellene. Fjern toppen av hodet ved å skjære fra øyehulen og ned og trekk så av toppen...pass på å få med skinnet! Del så hodet i to og vend delene i mel -og krydderblandingen.

Stekes i smør i middels varm panne. Sørg for å sprøsteke dem skikkelig!

Dette er fingermat som overgår kyllingvinger til de grader! Om man vil kan man også ha fersk loff til. Husk på servietter!

Grillede kyllingvinger i sennep

Ant : 3-4 personer

800 g.- 1kg kyllingvinger

3-4 spiseskjeer dijonsennep

3 dl. jomfru-olivenolje

frisk basilikum

nykvernet pepper og salt

2-3 fedd hvitløk

Bland olivenoljen og sennepen sammen med presset hvitløk. Pensle vingene med denne blandingen.Kverne pepper og salt jevnt over. Dryss over revne blader av basilikum. Grilles på relativt høy varme 8-10 minutter Ta vingene ut når de har fått fin farge og vend de på andre siden, pensle gjerne med mer oliven/sennep/hvitløk blanding og gi de en liten omgang slik at den andre siden også får litt farge (3-4 minutter) Spises sammen med en fersk baguette og drikken bør være en lys pilsener! Velbekomme!

PS! Husk på servietter, dette er fingermat!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, det var litt av noen oppskrifter som care kom med - imponerende! Jeg har laget litt fingermat som er litt enklere, blant annet:

- minipizza (som vanlig, bare bittebittesmå)

- småpølser

- kjeks med ulike typer oster

- butterdeig med fyll i små biter

- krydrede kjøttboller

- kyllingvinger

- lefserull med røkelaks og potetsalat

- melon og skinkebiter satt sammen med tannpirker

- oliven

- brytebrød i en eller annen form

- dip

- gulrøtter, agurk og annet som kan dippes

Det finnes forresten en bok som heter "Fingermatboken" - der er det masse gode tips!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Santa Maria Nacho Chips på en stekeplate med toppinger av stekt tacokrydret kjøttdeig, chunky-salsa-saus og revet hvitost.

Gratineres på 225 grader i 3-5 minutter.

Nammis!! :Nikke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spyd á la Toscana og Tuddal

Á la Toscana:

2 skiver parmaskinke

2 skiver små italiensk salami

3 sherrytomater

4-5 basilikumblader

2 tykke biter mozzarellaost (ca. 2x2 cm)

Á la Tuddal:

2 skiver god spekeskinke

2 skiver sveitserost (ca. 2x2 cm, eller in rullet ostehøvlet)

3 cherrytomater

4-5 blader bladpersille, el. salat

Oppskriften er pr. spyd. Ca. 100 gram skinke rekker til 5 spyd.

1. Bruk trespyd, og tre ingrediensene pent innpå.

2. Legg de norske og italienske spydene ved siden av hverandre på et fat.

3. Hell litt olivenolje over før servering

Spydene kan lages i ønsket størrelse, og smaker : DEILIG!!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...