Gjest Anonymous Skrevet 13. august 2003 #1 Del Skrevet 13. august 2003 Vi skal snart ha et familieselskap. Der skal jeg ha buffet med fingermat. Jeg trenger noen forslag til hva jeg skal lage. Maten må være enkel å spise med fingrene (smørbrød med laks+eggerøre er jo mulig å spise med fingrene, men ofte blir det jo litt søl). I tillegg er det fint hvis maten kan lages dagen i forveien (og evnt. varmes opp). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 15. august 2003 #2 Del Skrevet 15. august 2003 Sprøstekte torskehoder Antall porsjoner: 2 3 mellomstore torskehoder 2 dl mel 1 ts pepper 1 ts salt 1 ts hvitløkpulver Skjær bort gjellene. Fjern toppen av hodet ved å skjære fra øyehulen og ned og trekk så av toppen...pass på å få med skinnet! Del så hodet i to og vend delene i mel -og krydderblandingen. Stekes i smør i middels varm panne. Sørg for å sprøsteke dem skikkelig! Dette er fingermat som overgår kyllingvinger til de grader! Om man vil kan man også ha fersk loff til. Husk på servietter! Grillede kyllingvinger i sennep Ant : 3-4 personer 800 g.- 1kg kyllingvinger 3-4 spiseskjeer dijonsennep 3 dl. jomfru-olivenolje frisk basilikum nykvernet pepper og salt 2-3 fedd hvitløk Bland olivenoljen og sennepen sammen med presset hvitløk. Pensle vingene med denne blandingen.Kverne pepper og salt jevnt over. Dryss over revne blader av basilikum. Grilles på relativt høy varme 8-10 minutter Ta vingene ut når de har fått fin farge og vend de på andre siden, pensle gjerne med mer oliven/sennep/hvitløk blanding og gi de en liten omgang slik at den andre siden også får litt farge (3-4 minutter) Spises sammen med en fersk baguette og drikken bør være en lys pilsener! Velbekomme! PS! Husk på servietter, dette er fingermat! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lmari Skrevet 15. august 2003 #3 Del Skrevet 15. august 2003 Oj, det var litt av noen oppskrifter som care kom med - imponerende! Jeg har laget litt fingermat som er litt enklere, blant annet: - minipizza (som vanlig, bare bittebittesmå) - småpølser - kjeks med ulike typer oster - butterdeig med fyll i små biter - krydrede kjøttboller - kyllingvinger - lefserull med røkelaks og potetsalat - melon og skinkebiter satt sammen med tannpirker - oliven - brytebrød i en eller annen form - dip - gulrøtter, agurk og annet som kan dippes Det finnes forresten en bok som heter "Fingermatboken" - der er det masse gode tips! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillesol20 Skrevet 15. august 2003 #4 Del Skrevet 15. august 2003 Santa Maria Nacho Chips på en stekeplate med toppinger av stekt tacokrydret kjøttdeig, chunky-salsa-saus og revet hvitost. Gratineres på 225 grader i 3-5 minutter. Nammis!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Texas Skrevet 16. august 2003 #5 Del Skrevet 16. august 2003 Spyd á la Toscana og Tuddal Á la Toscana: 2 skiver parmaskinke 2 skiver små italiensk salami 3 sherrytomater 4-5 basilikumblader 2 tykke biter mozzarellaost (ca. 2x2 cm) Á la Tuddal: 2 skiver god spekeskinke 2 skiver sveitserost (ca. 2x2 cm, eller in rullet ostehøvlet) 3 cherrytomater 4-5 blader bladpersille, el. salat Oppskriften er pr. spyd. Ca. 100 gram skinke rekker til 5 spyd. 1. Bruk trespyd, og tre ingrediensene pent innpå. 2. Legg de norske og italienske spydene ved siden av hverandre på et fat. 3. Hell litt olivenolje over før servering Spydene kan lages i ønsket størrelse, og smaker : DEILIG!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå