Sunshine Skrevet 19. september 2009 #1 Skrevet 19. september 2009 (endret) Hvilket merke bør man kjøpe hvis man skal investere i nye kniver? Hvilke kniver er dine favoritter? Endret 19. september 2009 av Sunshine
Belima Skrevet 19. september 2009 #2 Skrevet 19. september 2009 (endret) Jeg har i over 20 år hatt Victorinox. Måtte ut på kjøkkenet for å være sikker på at jeg stavet det riktig. Det er også viktig å ha et godt skjerpestål. Legg litt penger i det og bruk det hver gang du skl skjære noe. Gode skarpe kniver er halve jobben. Victorinoxknivene er lette å skjerpe, selv for meg som ikke er noen racer til det. Ikke fall for fristelsen og kjøp for mange kniver. Tenk først over hvor mange du bruker i det daglige. Selv har jeg en rotkniv, en liten kokkekniv og en stor kokkekniv fra Victorinox. Har også en brødkniv og en liten kniv til tomater. De er billige. En hver bør se an behovet sitt. Bener man ut mye kjøtt, så trenger man en til. Fileterer man mye fisk, så trenger man enda en til. Noe kjøtt bener jeg ut med den lille kokkekniven og bruker den også til fiskefileter. Prisen på Victorinox er midt på treet. Endret 19. september 2009 av Belima
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2009 #3 Skrevet 20. september 2009 Henger meg på Victorinox-anbefalingen. Veldig gode kniver.
11kr Skrevet 20. september 2009 #4 Skrevet 20. september 2009 Jeg har kniver fra Øyo. Veldig fornød med disse!
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2009 #5 Skrevet 20. september 2009 Det har en del å si hva du/hånden din liker, altså hvis man først er i markedet for gode kniver. Det er mange som sverger til Global, personlig synes jeg ikke de er noe gode å holde i. Victorinox bruker jeg som små grønnsakskniver og slikt, har ikke testet ut de store. Kokkekniv har jeg i Mac, som jeg er superfornøyd med.
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2009 #6 Skrevet 20. september 2009 Jeg liker godt Victorinox, har en sånn 22 cm (som jeg bruker mest til å dele opp rå kylling o.l med) og en liten som jeg bruker til grønnsaker. Ellers er det nesten vel så viktig med formen på kniven og hvordan den ligger i hånda, i forhold til hva du bruker den til. Jeg har også en Fiskars japansk kokkekniv (?) som jeg er veldig glad i, som brukes til all mulig opphakking av grønnsaker. Andre kan ha helt andre behov, f eks dersom man stort sett bruker kjøkkenmaskin til å kutte grønnsaker, men at man fileterer mye eller noe sånt... Men Victorinox har i hvert fall god kvalitet på stålet (nå er det forskjellige kriterier for dette også, både hardt og bløtt stål kan være like bra, men krever ulikt vedlikehold, tror jeg) og er lett og god å holde.
Sunshine Skrevet 20. september 2009 Forfatter #7 Skrevet 20. september 2009 Jeg har nok den samme Fiskarskniven som du nevner, og den er jeg kjempefornøyd med. Jeg får ta meg en tur og prøveholde litt. Jeg er litt kresen på hvordan kniven ligger i hånda.
Sunshine Skrevet 20. september 2009 Forfatter #8 Skrevet 20. september 2009 Jeg googlet bilder av Victorinox knivene, og jeg tror faktisk jeg har prøvd en hos et vennepar. Den var fantastisk god!
ejoty Skrevet 20. september 2009 #9 Skrevet 20. september 2009 (endret) Her går det også i Victorinox. Gode kniver er alltid lurt å ønske seg til jul og bursdager hvis man ikke har mulighet til å kjøpe selv, eller for å utvide knivsamlingen. Jernia har i perioder hatt salg på Victorinox. Går an å følge med der hvis man likevel er innom. Endret 20. september 2009 av ejoty
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2009 #10 Skrevet 20. september 2009 Jeg har masse forskjellige kniver, men bruker stort sett bare 2 kokkekniver (yndlingsknivene) og den brødkniven som tilfeldigvis er ren. Den ene yndlingskniven er i japansk stål med treskaft og ble kjøpt på IKEA i 1992 for et par-tre hundrelapper. Den andre er "helt" japansk og ble kjøpt på Traktøren for ca 1800 kroner for et par år siden. Den nyeste SER mye lekrere ut, da! Men begge er veldig gode. Og kanskje sier det egentlig mest om hva du kan finne på IKEA om du er heldig?
Gjest Petronellina Skrevet 20. september 2009 #11 Skrevet 20. september 2009 Har hørt at endel kokker kjøper billige kokkekniver på loppemarked og så leverer til profesjonell sliping.
ynskje Skrevet 21. september 2009 #12 Skrevet 21. september 2009 Jeg har Haiku-kniver fra Chroma. Jeg er veldig fornøyd med disse, men jeg syntes prisen er ganske høy. Jeg kjøpte på tilbud, men ordinærpris på brødkniven lå på en 800 kr. http://www.chroma-cutlery.com/haiku.htm Har også brukt kniver fra Victorinox og Øyo og begge disse er veldig bra.
Gjest Gjest Skrevet 22. september 2009 #13 Skrevet 22. september 2009 Før du kjøper kniver, sjekk noe jeg synes er viktig. Sjekk om de er gode å holde i og ikke for tunge. Det er to ting jeg synes er avgjørende. Ikke fall for fristelsen til å kjøpe en fancy kniv for at merket er kjent. Ikke alle har muligheten til å få slipt opp kniver proffesjonelt, men er du flink til å bruke skjerpestål hver gang før bruk, så har du gode kniver lenge. Ikke vask kniver i oppvaskmaskinen!
Sunshine Skrevet 24. september 2009 Forfatter #15 Skrevet 24. september 2009 Vi var og tittet på Victorinox for et par dager siden, og jeg synes de var altfor lette. Jeg liker at de ligger godt i hånden Jeg har Haiku-kniver fra Chroma. Jeg er veldig fornøyd med disse, men jeg syntes prisen er ganske høy. Jeg kjøpte på tilbud, men ordinærpris på brødkniven lå på en 800 kr. http://www.chroma-cutlery.com/haiku.htm De så jeg også på, men likte ikke håndtaket på dem.
Toro Skrevet 24. september 2009 #16 Skrevet 24. september 2009 Vi var og tittet på Victorinox for et par dager siden, og jeg synes de var altfor lette. Jeg liker at de ligger godt i hånden De så jeg også på, men likte ikke håndtaket på dem. Det er en svakhet med de Victorioxs knivene og det er at stålet er litt bløtt slik at de må skjerpes ofte. ( Har en sjølv så dette veit eg ) Denne (om linken virker) er en super kniv. Litt dyr men kvalitet koster.
Minnimusepus Skrevet 24. september 2009 #17 Skrevet 24. september 2009 Her går det stort sett kun i tupperware, og de er vi utrolig fornøyde med Kokkekniven er passelig tung og brødkniven har et utroolig deilig håndtak. Ikke er det så gal pris heller. www.tupperware.no
Gjest strykebrett Skrevet 24. september 2009 #18 Skrevet 24. september 2009 De kokkeknivene til Victorinox som har helstål i skaftet er ganske mye tyngre enn de vanlige trancherknivene, har du testet disse dersom du liker litt tyngre kniver?
Belima Skrevet 24. september 2009 #19 Skrevet 24. september 2009 "Det er en svakhet med de Victorioxs knivene og det er at stålet er litt bløtt slik at de må skjerpes ofte. ( Har en sjølv så dette veit eg ) Denne (om linken virker) er en super kniv. Litt dyr men kvalitet koster." Får ikke til sånn som dere gjør, så da må jeg sitere på min måte til jeg lærer det riktig. Den type kniv du viser til har jeg fra Øyo. http://www.oeyo.no/comweb.asp?segment=1&ID=12 Japansk kokkekniv. Den er helt super når du kutter litt harde grønnsaker som gulrøtter og kålrot. Ikke noe henger igjen på kniven! Jernia har de her jeg bor.
Sunshine Skrevet 25. september 2009 Forfatter #20 Skrevet 25. september 2009 Det er en svakhet med de Victorioxs knivene og det er at stålet er litt bløtt slik at de må skjerpes ofte. ( Har en sjølv så dette veit eg ) Denne (om linken virker) er en super kniv. Litt dyr men kvalitet koster. Den så bra ut, vet du hvor de selges? Her går det stort sett kun i tupperware, og de er vi utrolig fornøyde med Kokkekniven er passelig tung og brødkniven har et utroolig deilig håndtak. Ikke er det så gal pris heller. www.tupperware.no Jeg har flere tupperkniver, og de kan ikke sammenlignes med skikkelig gode kniver. De kokkeknivene til Victorinox som har helstål i skaftet er ganske mye tyngre enn de vanlige trancherknivene, har du testet disse dersom du liker litt tyngre kniver? Ingen av butikkene jeg har vært innom har hatt andre enn de med treskaft, så jeg får titte etter den med stål. "Det er en svakhet med de Victorioxs knivene og det er at stålet er litt bløtt slik at de må skjerpes ofte. ( Har en sjølv så dette veit eg ) Denne (om linken virker) er en super kniv. Litt dyr men kvalitet koster." Får ikke til sånn som dere gjør, så da må jeg sitere på min måte til jeg lærer det riktig. Den type kniv du viser til har jeg fra Øyo. http://www.oeyo.no/comweb.asp?segment=1&ID=12 Japansk kokkekniv. Den er helt super når du kutter litt harde grønnsaker som gulrøtter og kålrot. Ikke noe henger igjen på kniven! Jernia har de her jeg bor. De så veldig gode ut de også! Skal sjekkes
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå