Gå til innhold

Erstatning for hvitvinseddik?


Vera Vinge

Anbefalte innlegg

Jeg er usikker på om jeg får tak i hvitvinseddik i dag, og jeg skal lage marengsbunn. Så ser jeg at det i de fleste oppskriftene står oppgitt litt hvitvinseddik. Er det noe jeg evt. kan erstatte hvitvinseddik med i en slik oppskrift, og blir det bra? Jeg har eplecidereddik, sitron og eplejuice, hvis noe av det kan brukes...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ok, takk for råd. :) Jeg aner ikke hva hvitvinseddik smaker, har aldri brukt det, men antar at de er ute etter litt syrlighet oppi det søte? Og at hvitvinseddiken ikke har noen andre, viktige egenskaper?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, takk for råd. :) Jeg aner ikke hva hvitvinseddik smaker, har aldri brukt det, men antar at de er ute etter litt syrlighet oppi det søte? Og at hvitvinseddiken ikke har noen andre, viktige egenskaper?

Eddiken gjør marengsen seig - uten eddik blir den sprø. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eddiken gjør marengsen seig - uten eddik blir den sprø. :)

Hm, jaja, da ble det sprø bunn i dag. Men til en annen gang; hvis jeg ikke har hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig lys eddik eller vil dette smake rart?

Endret av Vera Vinge
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, jaja, da ble det sprø bunn i dag. Men til en annen gang; hvis jeg ikke har hvitvinseddik, kan jeg bruke vanlig lys eddik eller vil dette smake rart?

Det går bra. Ha sett mange oppskrifter det det står eddik og ikke noe mer. Jeg har brukt begge deler, men pleier vel å bruke hvitvinseddik om det står spesifisert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...