Gå til innhold

Skal lage dessert - middagen er viltkjøtt!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Vi er invitert til en vilt-middag, og vi skal stå for desserten.

Hva er best til det?

Passer det med en ostekake på nøttebunn, mon tro? :klø:

Trenger tips!! ;)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg tenker at hvis middagen er heavy så skal desserten være lett.

Det går sikkert fint med ostekaken.

Jeg foreslår også sorbet, eller kompott.

Skrevet

Ostekake er aldri feil :) det er en av mine favoritter uansett anledning :)

Du kan også lage en blåbærpai (passer til høsttema) og hjemmelagd vaniljeis, men det krever at verten har plass i frysen og at turen bort dit ikke tar for lang tid.

Skrevet

:Nikke:

Ja, det var det jeg også tenkte.

Sorbet var også et godt tips. :)

Kompott er jeg ikke æerlig glad i selv...;)

Skrevet

Jeg synes av en eller annen grunn at pærer passer veldig godt etter en hovedrett av vilt. Pære Belle Helene f.eks. Dette er ikke av de aller letteste (dvs den er enkel, men ikke lett) dessertene, men bruker å være en hit :)

Skrevet

Måtte google desserten med pærene jeg...

Den høres også god ut!! :Nikke:

Pære Belle Helene

Ingredienser:

Vaniljeis:

3 egg

3 ss sukker

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Sjokoladesaus:

120 g sjokolade

100 g sukker

1 dl vann

Fløte

1 boks hermetiske pærer

Fremgangsmåte:

1. Egg og sukker piskes til eggedosis.

2. Pisk kremfløte og ha vaniljesukker i kremfløten mens den piskes.

3. Ha i litt sukker.

4. Skjær kremen forsiktig inn i eggedosisen, og hell eggedosisen over i en passe form.

5. Sett formen i fryseren i 4-5 timer til den er helt stivnet.

6. Kok opp sjokoladesukker og vann. Ha så i fløte til sausen blir passe tykk.

7. Sett så sausen til avkjøling i kjøleskap.

8. Ta pærene opp fra sukkerlaken og tørk dem med papir.

9. Legg pærer og kuler av vaniljeis i dessertskåler og hell sjokoladesausen over. Vel bekomme!

Skrevet
Ostekake er aldri feil :) det er en av mine favoritter uansett anledning :)

Du kan også lage en blåbærpai (passer til høsttema) og hjemmelagd vaniljeis, men det krever at verten har plass i frysen og at turen bort dit ikke tar for lang tid.

Men er ikke pai veldig mektig?

Kanskje man kunne lagd en blåbærostekake?

BLÅBÆROSTEKAKE:

Bunn

160g digestive kjeks

70g smør

Fyll

1 pk sitrongele

1 pk fløte

300g philadelphiaost

1 dl melis

2,5 dl blåbær evt. syltetøy

Fremgangsmåte

Bunn

1) knus kjeksen og bland i smeltet smør.

2) trykk det ned i springformen og sett i kjøleskapet med ringen på.

Fyll

1) Kok opp geleen men bruk bare halve mengden med vann. avkjøl.

2) Pisk fløten og bland i melis,geleen og philadelphiaost. (husk at geleen ikke skal være stivnet, bare avkjølt)

3) ha til slutt i blåbær og sett i kjøleskap. Ta av ringen når den har stivnet

Skrevet

For å følge opp tema Viltkjøtt ville jeg ant valgt multer til dessert. Evt ostekake med multepynt?

Skrevet
For å følge opp tema Viltkjøtt ville jeg ant valgt multer til dessert. Evt ostekake med multepynt?

Vi bruker multekrem til dessert etter vilt-middager. Noen ganger servert med sandkaker eller krumkaker (striller?).

Skrevet

Multer: Denne ser god ut! Kan kanskje lages med blåbær også?

Hvis du vil lage Belle Helene, eller noe tilsvarende med pærer, vil jeg anbefale å lage pærene selv av friske pærer. Det er ikke vanskelig, og blir mye bedre enn hermetiske. Google "poached pears", så finner du framgangsmåte.

Skrevet (endret)

Men er ikke pai veldig mektig?

Kanskje man kunne lagd en blåbærostekake?

Min blåbærpai er ikke så mektig, det er bare en paibunn med bær oppå.

Det er en vanlig mørdeigsbunn med 250 g blåbær blandet med 1 ss mazennamel og 1 ss sukker oppå.

Stekes i 25-30 min på 200 grader

Jeg syns denne paien er frisk og god, men blåbærostekake er heller ikke på forakte.

Endret av pulverheksa
Skrevet
Multer: Denne ser god ut! Kan kanskje lages med blåbær også?

Den så bare nydelig ut.

Er sikker på at det fungerer med alle sorter bær - og panacotta er jo bare godt.

Skrevet

Er ikke så lett å få tak i ferske multer her jeg bor, dessuten er jeg ikke veldig begeistret...

Kan ha en sammenheng med at jeg ikke får det servert så ofte...;) ?

Skrevet

Jeg ville laget den med bringebær ... det er nydelig til panacotta (er ikke spes. glad i multer selv)

Skrevet
Jeg foreslår dronning maud fromasj.

Det lagde jeg sist ;), tenkte jeg skulle prøve meg på noe annet denne gang.

Blir akkurat de samme folka også...:Nikke:

Skrevet

INGEN tvil om hva du bør lage;)

Nemlig, tilslørte bondepiker.

Du tar med deg den sprø kavringen i egen boks, visper kremen der du skal evnt og legger lagvis med eplene like før dere skal spise.

Med de nydelige norske eplene man får nå, blir dette en suksee etter en viltmiddag.

Det passer temaet perfekt og er akkurat passe søt og syrlig etter en tung middag.

http://mediabase.edbasa.com/oplbilde/j2007...13850_f/250.jpg

(men viktig, lag altså din egen eplemos!!)

Lykke til:)

Skrevet

Takk for mange tips! :)

Det ble Blåbærostekake på nøttebunn, og den ble kjempegod!!..nam...

Tilslørte er en av mine favoritter også!! :Nikke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...