Gå til innhold

Pizzasaus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Stek en hakket løk, noen hakkede hvitløksfedd, en grovrevet gulrot og en finhakket selleristang mykt. Ha i en boks hermetiske tomater, et par ss tomatpuré, salt, pepper, litt sukker, oregano, basilikum, timian og laurbærblad. La småkoke under lokk en times tid, mos i blender (jeg foretrekker i allefall pizzasaus glatt).

Skrevet
Kan man fryse ned pizzasaus?

Ja, det kan du. Jeg lager vanligvis en stor gryte når jeg først er i gang og fryser ned i porsjoner.

(Og hvis jeg husker på det lager jeg pizzadeigen kvelden før eller om morgenen og lar den kaldheve i kjøleskap til den skal brukes, dermed blir hjemmelaget pizza faktisk kjapp mat siden man da bare trenger å kjevle ut deigen og ha på ferdiglaget saus, fyll og ost.)

Skrevet

Denne tomatsausen bruker jeg både til pizzasaus og som pastasaus:

1 boks hakkede tomater

2 spiseskjeer tomatpuré

1 løk

2 hvitløksbåter

2 spiseskjeer olivenolje

Eventuelt kjøtt, f. eks kjøttdeig, kyllingfilet etc.

Oregano

Salt

Pepper

Surr løken og hvitløken i olivenolje til det blir mykt (og blankt).

Tilsett alle de andre ingrediensene. La det småkoke til sausen varmes opp.

Tilsett ferdigstekt kjøttdeig eller f. eks kylling i biter (om man skulle ønske det) som kan godgjøres mens f. eks pastaen varmes opp.

Smak til med oregano, salt og pepper.

Mvh Yvonne :heiajente:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...