Lillerose Skrevet 28. august 2009 #1 Skrevet 28. august 2009 (endret) Hei, Er det noen her som har laget amerikansk fudge eller smuldrete karameller med godt resultat? Jeg har mislykkes to ganger Karamellen blir bare seig, selv om jeg koker massen veldig lenge. Har bare så utrolig lyst på dette. Noen som vil dele en oppskrift og fremgangsmåte? Endret 28. august 2009 av Lillerose
Gjest Gjest Skrevet 29. august 2009 #3 Skrevet 29. august 2009 Så vidt jeg har skjønt er det ikke nødvendigvis koketiden som teller. Dvs, du må koke massen til den når rett temperatur (det står antagelig i oppskriften hvor mange grader), men i tillegg må du vispe den godt mens den avkjøles. Jeg tror det er det som gir den møre konsistensen. Litt enkelt forklart, men om du søker på nettet etter fudge burde du finne mange oppskrifter. Prøv f.eks. å søke etter "perfect fudge". Lykke til! (Og som en start linker jeg til en side med oppskrift på verdens beste sjokoladefudge!) Sjokoladefudge
Lillerose Skrevet 1. september 2009 Forfatter #5 Skrevet 1. september 2009 (endret) Takk for oppskriftene! Har dere selv prøvd disse oppskriftene ut? Hvordan regner jeg om "397 g sötad kondenserad mjölk" dette til ml eller dl? Den står i oppskrift nr 2. Endret 1. september 2009 av Lillerose
Gjest Gjest Skrevet 1. september 2009 #6 Skrevet 1. september 2009 Takk for oppskriftene! Har dere selv prøvd disse oppskriftene ut? Hvordan regner jeg om "397 g sötad kondenserad mjölk" dette til ml eller dl? Den står i oppskrift nr 2. Jeg har testet ut oppskrift 2, og det ble noen porsjoner av den før jul... (Med cashewnøtter som variasjon) En boks kondensert melk inneholder 397 g, så du trenger ikke regne om.
Gjest Gjest Skrevet 2. september 2009 #7 Skrevet 2. september 2009 Jeg la inn oppskrift nr 1, og har laget den to ganger. Overraskende enkelt, og veldig godt! Den fikk kanskje ikke den "rette" fløyelskonsistensen, men den var i alle fall ikke seig. Mer tendenser til smuldrete egentlig.
Gjest ¨Kirsti Skrevet 16. november 2009 #8 Skrevet 16. november 2009 Hei! Jeg søker på nettet for å finne ut hva "sötad kondenserad mjölk" er - kom nemlig over oppskriften på Rocky Road Fudge som dere også har funnet. Men hvor får jeg tak i det? Vikingmelk er "kondenserad" men det står at den er usøtet...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå