Gå til innhold

Sunne, varme sauser


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har noen tips til sunne sauser som passer til kjøtt? Det bør være varme sauser som ikke kommer fra pose. Slik jeg har fortstått det så kan ikke kesam kokes, så det utgår.

Videoannonse
Annonse
Gjest Supermimz
Skrevet (endret)
Er det noen som har noen tips til sunne sauser som passer til kjøtt? Det bør være varme sauser som ikke kommer fra pose. Slik jeg har fortstått det så kan ikke kesam kokes, så det utgår.

du kan jo lete opp tradisjonelle oppskrifter på peppersaus og brunsaus, og finne etterstatninger for ingrediensene du ikke toler. Prøv deg frem for å se hva som smaker godt.

Etterstatninger for hvetemel : Amarant, Quinoa, Hirsemel,Jyttemel

matfløten kan kansje etterstates med rismelk eller soyamelk, men jeg vet ikke hvordan dette vil smake..du får prøve :)

Endret av Supermimz
Skrevet
du kan jo lete opp tradisjonelle oppskrifter på peppersaus og brunsaus, og finne etterstatninger for ingrediensene du ikke toler. Prøv deg frem for å se hva som smaker godt.

Etterstatninger for hvetemel : Amarant, Quinoa, Hirsemel,Jyttemel

matfløten kan kansje etterstates med rismelk eller soyamelk, men jeg vet ikke hvordan dette vil smake..du får prøve :)

Jeg vet jo at kan prøve, ærlig talt, det var jo ikke det jeg spurte om heller. Jeg har ingen allergier.

Det jeg lurer på er om det er noen som har prøvd noe nytt og som vil dele sin erfaring med meg. Blir forresten brun saus sunn bare ved å bytte ut hvetemelet med glutenfrie alternativer? (Ikke det at jeg har tenkt å reformulere en så kjip saus)

Skrevet (endret)

Om det er snakk om saus til kjøtt, kan jo man lage tomatsaus? Enten av ferske tomater, eller av hermetiske om man vil spare litt penger også ;)

Steke litt løk (enten med eller uten olje), legge til tomater, salt, pepper, krydder, kanskje litt fersk basilikum eller annet man har tilgjengeligogså. La den koke en god stund så alle smakene kommer fram. Kan gjerne legge til litt olivenolje til slutt også.

Synes sånt passer til det meste egentlig, man kan jo variere yrter og krydder man bruker, kan tilsette sopp, paprika, purre og lignende. :)

Endret av Bond
Skrevet

Den beste måten å lage saus til kjøtt på fra grunnen, dvs uten pose, er å lære seg å koke kraft, på feks kraftbein av okse eller kalv, eller kyllingskrog. Kraften blir omtrent fettfri og kan brukes som basis for sjysaus, jevnet med litt maizenna rørt ut i kaldt vann, og med urter, sjalottløk og feks litt rødvin som ekstra smakstilsetning.

En annen mulighet er å grille paprika til den er helt svart, flå av skinnet og kjøre i foodprocessor/blender med litt rå revet hvitløk og bittelitt olivenolje. Smak til med presset sitron, salt og pepper. Godt til alle typer stekt og grillet kjøtt.

  • 1 måned senere...
Gjest Gjest_Maria_*
Skrevet
Jeg vet jo at kan prøve, ærlig talt, det var jo ikke det jeg spurte om heller. Jeg har ingen allergier.

Det jeg lurer på er om det er noen som har prøvd noe nytt og som vil dele sin erfaring med meg. Blir forresten brun saus sunn bare ved å bytte ut hvetemelet med glutenfrie alternativer? (Ikke det at jeg har tenkt å reformulere en så kjip saus)

Når du spør og folk tar seg tid til å svare deg så trenger du ikke slenge med leppa. Om du er så tjukk i huet så kanskje du bare skal kutte ut sausen helt, sør du meg. Herregud, snakk om oppførsel... :nei:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...