Fakse Skrevet 7. august 2003 #1 Skrevet 7. august 2003 Får sansynligvis fersk ørret i hus i kveld. Har aldri tilberedt dette før, så jeg håper noen har gode tips om oppskrifter og tilbehør. Kan vel ovnsbake den på samme måten som laks anntar jeg, men noe litt mere spennende hadde vært å foretrekke. Vil jo imponere litt
Gjest the imp Skrevet 7. august 2003 #2 Skrevet 7. august 2003 Ovnsbakt ørret som du fyller med f.eks hvitløk, en del dråper sitron, gjerne basilikum, kruspersille og laurbærblader også grovmalt pepper og havsalt blir veldig godt. Pakk den inn i aluminiumsfolie og putt den i ovnen. 200 grader er passe, 30-40 minutter kanskje litt lenger, kommer an på hvor stor den er. Server med rømmesaus, kokte nypoteter og agurksalat, og gjerne noen sitronskiver ved siden av.
Fakse Skrevet 8. august 2003 Forfatter #3 Skrevet 8. august 2003 Takk for det Tar gjerne i mot flere forslag altså, for ørreten kom ikke på torsdag, men kommer neste gang leieboeren er hjemme en helg (heldige meg som har en sånn leieboer..)
Texas Skrevet 9. august 2003 #4 Skrevet 9. august 2003 En litt anderledes middag - kjapp å lage - god å spise!!! :D HOT'N SPICY PASTA MED GRILLET ØRRET (4 personer) 700g skinn og benfri ørretfilet (evnt. laks) 1-2 ts. salt 1 ts. peppermix 6-8 solmodne tomater 1-3 røde chili 1 hvitløksbåt 1 løk 1 ss finhakket frisk basilikum 2 ss olivenolje s&p pasta til 4 personer Rens chilien og fjern alle kjerner. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse. Rens og hakk løk og hvitløk og fres det iolivenolje. Ha i tomatmassen, og kok til en tykk saus. ha i basilikum, og smak til med s&p. Skjær fisken i terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gyldne på grill eller stekepanne i olje/smør. Kok nok pasta til 4 personer. Server pastaen med stekt ørret og sausen over!! *Mmmm!!!!*
Gjest Tristessa Skrevet 9. august 2003 #5 Skrevet 9. august 2003 Ovnsbakt i folie med skiver av fersk ingefær, koriander og sjalottløk med iskald hvitvin til får ørret meg til å synge av ren matglede. Nummenummenum...
Fakse Skrevet 9. august 2003 Forfatter #6 Skrevet 9. august 2003 Tre helt forskjellige varianter her jo! Tror jeg må få han til å ta med mye ørret Hva serverer du som tilbehør, Tristessa?
Gjest Tristessa Skrevet 10. august 2003 #7 Skrevet 10. august 2003 Nypoteter er jo veldig godt i disse dager, men mine anti-potetforeldre spiser Puy-linser til. Men jeg holder en knapp på poteten, faktisk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå