Mariaaa Skrevet 3. august 2009 #1 Skrevet 3. august 2009 Vi skal ha ca 100 gjester til middag, buffet. Hvor mange servitører trenger vi da?
Mariaaa Skrevet 3. august 2009 Forfatter #3 Skrevet 3. august 2009 Skal drikke også stå framme? Ja, vi plasserer vinkarafler, mineralvann, øl og vann rundt omkring på bordene slik at de kan forsyne seg selv..
Gjest Gjest Skrevet 3. august 2009 #4 Skrevet 3. august 2009 Er ikke hele greia med buffet at man skal hente maten selv? Sikkert bare positivt at folk får rørt seg og minglet underveis
Mariaaa Skrevet 3. august 2009 Forfatter #5 Skrevet 3. august 2009 Jo, men tenkte bare på servitører iforhold til å holde kontroll osv på matbordet, og eventuelt drikke som må fylles på.. så er det jo også dette med antallet servitører som bør være igjen på kvelden til festen. Vi skal ha åpen bar og vurderer å be to av servitørene om å holde seg bak bardisken for drinkmiksing Enkle drinker som vodka/sprite, rom/cola og schweppes russian med standard mål av alkohol på 4 cl. Noen som har erfaring med noe lignende?
Gjest Gjest Skrevet 3. august 2009 #6 Skrevet 3. august 2009 Jo, men tenkte bare på servitører iforhold til å holde kontroll osv på matbordet, og eventuelt drikke som må fylles på.. så er det jo også dette med antallet servitører som bør være igjen på kvelden til festen. Vi skal ha åpen bar og vurderer å be to av servitørene om å holde seg bak bardisken for drinkmiksing Enkle drinker som vodka/sprite, rom/cola og schweppes russian med standard mål av alkohol på 4 cl. Noen som har erfaring med noe lignende? Det er noe annet Bare for og ha noen til og etterfylle når det går tomt for ting ja? Veldig greit og ha noen barkeepere,men skaff dere noen som har litt peiling,kipt med folk som ikke vet hva de holder på med.
Gjest Gjest_Nice_* Skrevet 4. august 2009 #7 Skrevet 4. august 2009 Vi skal ha ca 100 gjester til middag, buffet. Hvor mange servitører trenger vi da? Hei jeg har servert i bryllup og vi var 2 stk som serverte til 40-50 stk. Det gikk i ett..fylte på maten,brød,vin,drikke..det må jo fylles på med alt. Så fort dette var gjort måtte vi sette ut maten og så pakke det vekk i kjøleskapet. Etter dette var det ut med asjetter og bestikk som skulle vaskes.. Ei sto på kjøkkenet og tok imot og satt inn i vaskemaskin samtidig som brett ble vasket.. Det gikk ikke lange tiden før de ville har servering av kaffe og kake..da måtte kaffe kokes og det var ikke få kanner..ut med mange kaker samtidig som den ene stod på kjøkkenet å vasket i full fart..tror henne stod 4 og en halv time men oppvaskbenken. Den ene maskinen hadde streika..så her måtte håndvask til...husk å sjekke kjøkkenet om det er gammelt eller nytt..går sent med gammmet og lltt fort med nytt. Når kaffe og kaker begynte de å mase etter å åpne baren...vi hadde en i baren samtidig som en sto å vasket opp..måtte vaske glass hele tiden..siden det ikke var så mange i skapene...alle tok nye glass for hver drink..kjekt å si ifra om ar de kan bruke det samme eventuelt.. Dette selskapet tok tid..vi var ferdig ryddet på kjøkkenet kl 03..begynte kl 18 å sette ut mat siden gjestene skulle begynne å spise.. Det er vanlig å servere vin og drikke til gjestene mens de sitter ved bordet..tenk deg selv hvor mye farting det blir nå 5o stk skal ha seg drikke flere ganger hvis du satt det på eget bord..vin satt vi ikke ut på borda..det var bare vann,og brus ,øl som stod der. Så man kan si dette her var et bryllup som gikk fort unna... Kunne gjerne vært 3 stk..da hadde det blitt litt enklere..men vi fikk det til..siden vi har erfaring med dette her. Skal dere ha venner og slik som ikke har så mye erfaring kan det bli mye kluss:-)
Solstrålejenta Skrevet 4. august 2009 #8 Skrevet 4. august 2009 Vi er 107 gjester til middag og har bestilt 6 stk servitører. Da har de ansvar for å passe på at det hele tiden er mat på koldtbordet og at folk har drikke. Føler ikke vi kunne hatt mindre enn 6 stk -iallefall ikke gjennom det verste middagsrushet hvor alle skal ha drikke...
Concertina Skrevet 4. august 2009 #9 Skrevet 4. august 2009 Vi skal ha 68 gjester og skal ha 5 servitører. De har ansvaret for å sette fram maten, etterfylle, servere vin, fylle på med drikke og rydde av. Kunne nok klart oss med 4 stykker, men heller en for mye enn en for lite.
Gjest Gjest Skrevet 4. august 2009 #10 Skrevet 4. august 2009 på ca 100 stk trenger du ikke mere enn 4 servitører, men selvfølgelig bedre med en for mye slik at de andre kan få en pause av og til:) det er veldig slitsomt å servere,så alltig godt å få hvilt bena ti minutters tid;) Men hvis du skal ha flinke servitører som vet hva de driver med,så trenger du ihvertfall ikke fler enn 4:)
Mariaaa Skrevet 4. august 2009 Forfatter #11 Skrevet 4. august 2009 Ok, tusen takk for alle tilbakemeldinger heldigvis har vi to etasjer i det lokalet vi skal ha. Så middagen blir oppe i øvre etasje og festen/kaffen blir i nedre etasje. Også er det kjøkken i hver etasje med dobbelt sett av alt av fat og bestikk, så vi slipper stresset med å om-arrangere bordene til kaffe og kaker da dette blir gjort på forhånd. Når det gjelder festen og drinkene har vi tenkt å kjøpe inn plastbeger som bare kan kastes. Var i et bryllup hvor de gjorde dette og det funket kjempefint fortalte brudeparet. Spesielt når gjestene som regel pleier å ta nye glass hele tiden.. vi skal selvf. be de bruke de samme glassene men når alkohol kommer i bildet glemmer man fort bort slike ting Må bare passe på å kjøpe inn nok mange beger, men dette finner man alltid billig på nille, ikea, obs eller lignende. Vi vurderer om det kanskje holder med 5 servitører frem til kaffen og desserten er servert, og eventuelt be 2 av de bli igjen når festen starter til den slutter for å hjelpe til med drikken osv. Siste bryllupet vi var i var det 100 gjester til fest, der ble to av servitørene igjen for å stå i baren og for å servere nattmat (pølse med brød)
lilleGrethe Skrevet 4. august 2009 #12 Skrevet 4. august 2009 Vi var i et lignende bryllup i helga, og jeg talte ikke, men tror de hadde 5-6 servitører til ca 90 gjester. Drikke (vin, vann og farris) sto på bordene, og det var koldtbord. Disse serverte kanapeer og champagne da vi kom, og sto ved koldtbordet under serveringen. De informerte også om når man kunne komme og forsyne seg (første omgang). Etter at hovedserveringen var ferdig, gjorde de istand kaker og kaffe, og dessert ble også servert fra koldtbordet. Da åpnet også baren. Litt senere på kvelden satte de frem ost og brød (med papp-tallerkener). Servitørene forsvant rundt midnatt, så mot slutten ble baren betjent av familiemedlemmer - jeg har ikke helt oversikt over hvor mange det var der utover kvelden, men jeg tror de sendte hjem servitørene så fort de var ferdige med å rydde opp maten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå