Gå til innhold

Belgiske vafler


Anbefalte innlegg

Skrevet

Syns Belgiske vafler er noe av det beste som fins !!

Har noen en god oppskrift på dette eller? :D Og går det an å bruke vanlig vaffeljern eller er det best å bruke slikt jern som ofte belgiske vafler blir laget i?

Takk for svar :D

Skrevet (endret)

Her er oppskrifter jeg bruker.

Belgiske vafler med bakepulver

2 egg

1 dl sukker ( kan bruke mer hvis du liker søte)

150 gr smeltet margarin (helst melange)

4 dl H-melk

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver.

(1 stor ts vaniljesukker) Kan sløyfes

Pisk sammen egg og sukker. Ha i det tørre vekselsvis med melk/margarin blandingen. La røren svelle (stå før du begynner å steke)

Stek i jern for Belgiske vafler.

Belgiske vafler med gjær.

500 gr mel

4 egg

100 gr sukker (kan bruke mer etter smak)

1 ts vaniljesukker

25 gr gjær

Litt i underkant av 4 dl vann og 4 dl H-melk (måler til rett under merket)

150 gr margarin

1/2 ts salt

1 ss olje

Rør melet sammen med EGGEPLOMMEr, sukker og vaniljesukker.

Løs opp gjæren i vann (kan godt bruke tørrgjær, buk litt vamere vann enn til vanlig gjær)

Smelt margarinen. Ha så i melken og oljen (Pass på vamen pga gjæren)

Ha denne blandingen i melblandingen. Rør godt

Pisk eggehvitene stive med saltet og bland det forsiktig inn i deigen.

La stå ca 30 min for heving.

Det er ikke så vanskelig som det høres ut. Jeg skiller eggene først og pisker hvitene stive med saltet. Setter til side den bollen.

Resten av deigen lager jeg i kjøkkenmaskinen, bruker håndmikser til hvitene, så du bruker to boller da.

Stek vaflene i jern for Belgiske vafler.

Håper disse kan hjelpe deg!

Kommer du over en oppskrift på sprø Belgiske vafler, så vil jeg gjerne ha den.

Endret av maljo
Skrevet

Skal du ha belgiske vafler, så MÅ du bruke belgisk jern. Ellers blir de altfor flate og jeg tviler på at det blir bra. + at deigen ikke er flytende slik norske vafler, den er mer fast.

Når det gjelder sprø vafler, så driver jeg å søker rundt etter en fornuftig oppskrift selv om dagen, og da sto det et sted at noe av væsken kunne være sprudlende vann (f eks farris). Husker ikke hvor jeg leste det, men det er jo ikke verre enn å prøve en liten porsjon og se? Den oppsrkiften var ikke relevant for meg så jeg tok ikke vare på linken..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...