tritonus Skrevet 27. juli 2009 #1 Skrevet 27. juli 2009 I 100g kyllingfilet er det cirka 100-110 kalorier pr. 100g. Det jeg lurer på er om det er pr 100g frossen eller ferdigtint kyllingfilet? Eller veir frossent og tint kyllingfilet det samme? Hva med stekt? Litt forvirret
Gjest Gjest Skrevet 27. juli 2009 #2 Skrevet 27. juli 2009 Man skal i utgangspunktet veie maten rå, for i frossen tilstand er det litt mer vann i maten. Men det er ikke store forskjellen.
Gjest Gjest_Ida_* Skrevet 27. juli 2009 #3 Skrevet 27. juli 2009 I 100g kyllingfilet er det cirka 100-110 kalorier pr. 100g. Det jeg lurer på er om det er pr 100g frossen eller ferdigtint kyllingfilet? Eller veir frossent og tint kyllingfilet det samme? Hva med stekt? Litt forvirret Kalorier i kyllingfilet synes jeg ikke du skal la deg forvirre av. Det er ikke fra kyllingfileten du evt. vil få i deg for mange kalorier hvis du slanker deg. Det kan du spise med god samvittighet - jeg ville nær sagt nesten uansett mengde.
Chanel.No5 Skrevet 27. juli 2009 #4 Skrevet 27. juli 2009 (endret) Frossen og tint kyllingfilet veier det samme. Er bare størrelsen på fileten som blir mindre når den er frossen, men når den er tint så er størrelsen den samme igjen! (Håper du forstod dette ) Endret 27. juli 2009 av Lotte27
Cæmis Skrevet 27. juli 2009 #5 Skrevet 27. juli 2009 Vei den stekt feks i teflonpanne. da trenger du ikke smør og vann og fett som kjøttet taper under steking blir ikke en del av vekten.
Hinata Skrevet 27. juli 2009 #6 Skrevet 27. juli 2009 Frossen og tint kyllingfilet veier det samme. Er bare størrelsen på fileten som blir mindre når den er frossen, men når den er tint så er størrelsen den samme igjen! (Håper du forstod dette ) Dette er ikke helt riktig, da den "mister" litt vann når den tiner..
tritonus Skrevet 27. juli 2009 Forfatter #7 Skrevet 27. juli 2009 Ok, takk for svar! Og til gjest_ida: jeg må jo tenke på kyllingfileten også, selv om den er sunn. Det er jo kaloriene tilsammen som betyr noe, og det finnes -store- forskjeller mellom kyllingfileter. Noen veier jo 100g, mens andre er over 200g.
Gjest Gjest Skrevet 27. juli 2009 #8 Skrevet 27. juli 2009 I noen av de store filetene er det sprøytet inn mye saltvann, så da blir det færre kalorier pr gram kylling. Om ikke annet kan du bli ganske god i prosentregning om du leser ingredienslista nøye nok for å få regnet nøyaktig antall kalorier.
La Guapa Skrevet 29. juli 2009 #9 Skrevet 29. juli 2009 heiiii. Du skal veie alt kjøtt og fisk ETTER steking. 1
AnonymBruker Skrevet 3. november 2014 #10 Skrevet 3. november 2014 heiiii. Du skal veie alt kjøtt og fisk ETTER steking. Jeg vet at dette er en gammel tråd, men du er fortsatt aktiv her, så jeg lurte på om du kunne begrunne svaret ditt? Anonymous poster hash: 4aa70...5b8
Gjest Coolaid Skrevet 7. november 2014 #11 Skrevet 7. november 2014 heiiii. Du skal veie alt kjøtt og fisk ETTER steking. Tullprat. Man skal ingenting. Det er to ulike ting ,og man får ulik info av å gjøre det. Veier man før steking i ferdigtint tilstand må man selv plusse på olje, eller annet man bruker til tilberedning. Veier man etter steking og har brukt en eller annen form for fett, endrer næringsinnholdet seg og man må slå opp i en tabell som viser stekt kyllingfilet og ikke rå. Man får i seg akkurat det samme men man må slå opp kyllingfileten på to ulike måter. (om man skal være pirkete....)
Supraspinatus Skrevet 7. november 2014 #12 Skrevet 7. november 2014 Det som står bakpå pakken er utgangspunktet når den ble fryst. Kyllingfileten akkumulerer ikke vann når den fryser så fryst vekt vil være like nært riktig som tint. Med mindre den har blitt tint og gjenfryst flere ganger slik at den ligger i en stor rim-klump. Vannet som kommer ut når fileten tines var trossalt inne i fileten da den ble fryst. Uansett er næringsinnholdet som er skrevet på pakken i beste fall et snitt av varens innhold. Kyllingbryst er ikke 100% homogent og det vil være variasjoner ut i fra hvor mye saltvann de klarte å sprøyte inn, hva kyllingen spiste, osv.
Nuttery Skrevet 7. november 2014 #13 Skrevet 7. november 2014 Jeg har også blitt "lært" at man skal veie maten etter den er tilbredt.
Gjest Heartbeat Skrevet 7. november 2014 #14 Skrevet 7. november 2014 Har alltid hørt man skal veie rå mat jeg ,og heller plusse på det man bruker av olje og smør under tilberedingen. Det antallet kcal innhold som står på pakken er vel rå vare så vidt jeg vet
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå