Iset Skrevet 2. august 2003 #1 Del Skrevet 2. august 2003 har lyst å bake et saftig grovbrød, men har ingen oppskrift. er det noen som har en til meg? helst litt lettlaget (ikke det der rugbrødet som folk slanker seg med). feks gulrotbrød? det er jo godt:) klem Iset Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 6. august 2003 #2 Del Skrevet 6. august 2003 Hva med rugbrød eller solsikkebrød, sånn ferdigblandet som du får kjøpt på butikken. Synes det er godt jeg :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 6. august 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 6. august 2003 ja det er jo ikke dumt:) takk for tipset. klem Iset 24+5:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest care Skrevet 6. august 2003 #4 Del Skrevet 6. august 2003 Bare hyggelig :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
14062003 Skrevet 16. august 2003 #5 Del Skrevet 16. august 2003 Jeg gir deg det som jeg stadig baker brød etter: 1 kilo mel 7 dl væske 50 g smør/olje 2 ts sukker 1 ts salt 25 g gjær Jeg bruker 500 g siktet hvetemel, så blander jeg i det jeg føler for de siste 500 g med mel. Ganske spennende, for jeg får jo aldri like brød. Jeg bruker oftest melk som væske. Noen ganger også yoghurt/kefir og ofte litt appelsinjuice (en dl eller to). Det blir kjempegodt! Jeg bruker smør til grove brød og olje til fine brød. Jeg bruker gjerne ei skje med sirup i fine brød i stedet for sukker. Grove brød og sirup synes jeg ikke noe særlig om. Jeg bruker tørrgjær og av den grunn 50 g i stedet for 25 g som oppskriften sier. Jeg slenger oppi et egg eller to om jeg har det. Dette er såå enkelt å lage. Bare å blande sammen alt i eltemaskinen, helle over i metallbolle og sette i saccosekken (og lukke døra for hundene) med kjøkkenhåndkle over. En time senere er den ferdig hevet og jeg har da brødformer med bakepapir stående klart. Deler deigen i 3, elter litt og slenger oppi formene. Setter formene inn i stekeovnen som står på 35 grader. Så må gubben ta litt oppvask. En halvtime senere setter jeg varmen opp til 200 grader (vanlig over- og undervarme). Nok en halvtime senere er brødene helt ferdige - veldig luftige og gode. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 16. august 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 16. august 2003 tuuusen hjertelig takk:) skal prøves ut! klem fra Iset Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå