Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg planlegger å kjøpe meg en kjøkkenmaskin som skal kunne klare å elte en grovdeig på 3 - 4 brød. Har sett på Kenwood sine, og vet at disse har god kvalitet. Det jeg er usikker er hvilken Kenwood jeg bør gå for, hvor mange watt den bør ha. Er det noen som har Kenwood og hvor mange watt har den? Takler den det jeg stiller som krav?

Eventult er det noen som har erfaring med andre merker som de vil anbefale?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi har Kenwood på 1500W som fint klarer brøddeig til 3 store brød - det er faktisk ovnen som begrenser her, da jeg ikke får plass til mer enn 3 former i slengen. ;) Jeg undersøkte en del før vi bestemte oss for hvilken vi skulle ønske oss, og leste flere steder at nyere Kenwood-maskiner med lav wattstyrke ikke er sterke nok til å takle f.eks. store brøddeiger, i motsetning til eldre Kenwood-maskiner. Jeg så også at Kenwood faktisk også er et av ganske få alternativer som har stor nok bolle til porsjoner på den størrelsen. Men man betaler jo for styrken - den vi har (Major Titanium) ligger på 6-7000 kr.

Skrevet
Vi har Kenwood på 1500W som fint klarer brøddeig til 3 store brød - det er faktisk ovnen som begrenser her, da jeg ikke får plass til mer enn 3 former i slengen. ;) Jeg undersøkte en del før vi bestemte oss for hvilken vi skulle ønske oss, og leste flere steder at nyere Kenwood-maskiner med lav wattstyrke ikke er sterke nok til å takle f.eks. store brøddeiger, i motsetning til eldre Kenwood-maskiner. Jeg så også at Kenwood faktisk også er et av ganske få alternativer som har stor nok bolle til porsjoner på den størrelsen. Men man betaler jo for styrken - den vi har (Major Titanium) ligger på 6-7000 kr.

Takk for svar!

Hadde håpet at noen hadde erfaring med nyere maskiner med mindre watt - og rimeligere pris, som også taklet 3 brød... :) Synes 6-7000 er noe heftig for en maskin...

  • 3 uker senere...
Skrevet

Ser at elkjøp har denne på tilbud nå? Er det noen som har en formening om den vil funke til å sette en grov brøddeig?

Skrevet
Ser at elkjøp har denne på tilbud nå? Er det noen som har en formening om den vil funke til å sette en grov brøddeig?

Det spørs hvor stor brøddeigen er, men min klarer veldig godt en deig med 9 dl væske (3 stk 1,5 l brød), jeg har ikke prøvd noe større deig...

Min sliter derimot når jeg skal bake glutenfritt med 9 dl væske (glutenfritt mel er tyngre å arbeide med enn hvete), og når jeg skal kverne kjøtt som er halvfrossent, så jeg sparer til å kjøpe 1500W nå... Mitt behov har endret seg, og da dekker ikke maskinen mitt behov lenger.

Til normal bruk er 800W stort nok, og du vil ha mye glede av den.

Men hvis du skal bruke den mye, og kanskje får behov for større deiger etter hvert, ville jeg nok vurdert å gå for 1200-1500W selv om den koster mer.

Husk å tenke på at dette er en maskin du kommer til å ha i mange år...

En maskin til 6000 koster deg 300 kr året hvis du har den i 20 år, og det er ikke usannsynlig at du har hvis du går for Kenwood Titan. :)

Skrevet
Det spørs hvor stor brøddeigen er, men min klarer veldig godt en deig med 9 dl væske (3 stk 1,5 l brød), jeg har ikke prøvd noe større deig...

Min sliter derimot når jeg skal bake glutenfritt med 9 dl væske (glutenfritt mel er tyngre å arbeide med enn hvete), og når jeg skal kverne kjøtt som er halvfrossent, så jeg sparer til å kjøpe 1500W nå... Mitt behov har endret seg, og da dekker ikke maskinen mitt behov lenger.

Til normal bruk er 800W stort nok, og du vil ha mye glede av den.

Men hvis du skal bruke den mye, og kanskje får behov for større deiger etter hvert, ville jeg nok vurdert å gå for 1200-1500W selv om den koster mer.

Husk å tenke på at dette er en maskin du kommer til å ha i mange år...

En maskin til 6000 koster deg 300 kr året hvis du har den i 20 år, og det er ikke usannsynlig at du har hvis du går for Kenwood Titan. :)

Fikk noe å tenke på der ja... Takk for godt svar forresten! :)

I utgangspunktet tenkte jeg den kun for å kunne sette en brøddeig... Har forløpig ikke behov for glutenfritt, men man vet jo ikke hva fremtiden vil bringe... Det jeg vet er at jeg vil bruke den til grove brød a'la Ingers rugbrød... Er denne maskinen stor nok da? Er så redd for å kjøpe en maskin der deigen blir for tung, og dermed er motoren gåen etter kun kort tid... Men samtidig vil jeg ikke bruke en formue på en maskin som kun en sjelden gang blir brukt...

Gjest Samme gjest
Skrevet
Fikk noe å tenke på der ja... Takk for godt svar forresten! :)

I utgangspunktet tenkte jeg den kun for å kunne sette en brøddeig... Har forløpig ikke behov for glutenfritt, men man vet jo ikke hva fremtiden vil bringe... Det jeg vet er at jeg vil bruke den til grove brød a'la Ingers rugbrød... Er denne maskinen stor nok da? Er så redd for å kjøpe en maskin der deigen blir for tung, og dermed er motoren gåen etter kun kort tid... Men samtidig vil jeg ikke bruke en formue på en maskin som kun en sjelden gang blir brukt...

Rugbrød er vel like tungt, eller kanskje enda tyngre, enn glutenfritt brød... en liten deig (ett til to brød) klarer den uten problemer, men noe større enn det vil den etter min erfaring finne tungt å elte...

Og når det gjelder hvor ofte du kommer til å bruke maskinen din... jeg tror du vil bli overrasket.

Jeg kjøpte min maskin for å sette noen brøddeiger, og for å piske litt krem en gang eller to i året, men nå bruker jeg den så ofte at jeg ikke rydder den bort fra kjøkkenbenken engang mellom hver gang jeg bruker den. :sjenert:

Jeg regnet med å bruke den et par ganger i måneden, men slik ble det ikke. :ler:

Skrevet
Rugbrød er vel like tungt, eller kanskje enda tyngre, enn glutenfritt brød... en liten deig (ett til to brød) klarer den uten problemer, men noe større enn det vil den etter min erfaring finne tungt å elte...

Og når det gjelder hvor ofte du kommer til å bruke maskinen din... jeg tror du vil bli overrasket.

Jeg kjøpte min maskin for å sette noen brøddeiger, og for å piske litt krem en gang eller to i året, men nå bruker jeg den så ofte at jeg ikke rydder den bort fra kjøkkenbenken engang mellom hver gang jeg bruker den. :sjenert:

Jeg regnet med å bruke den et par ganger i måneden, men slik ble det ikke. :ler:

Tenke enda mere... :) Blir vel til at her blir burdsdags- og julegaveønskene gavekort på elkjøp :)

Men når du sier at den sliter... hva mener du da? Er det sånn at du ikke tør å lage slike brød, eller bare at den må jobbe litt mere, men det går... Eller, eller, eller... :D

Gjest samme gjest
Skrevet
Tenke enda mere... :) Blir vel til at her blir burdsdags- og julegaveønskene gavekort på elkjøp :)

Men når du sier at den sliter... hva mener du da? Er det sånn at du ikke tør å lage slike brød, eller bare at den må jobbe litt mere, men det går... Eller, eller, eller... :D

Min maskin er 8 år, mye brukt, men den holder fremdeles, til tross for at jeg har pint den kraftig de siste 2 årene. Maskinen er seig og sterk!

Når jeg skriver at den sliter, mener jeg at den jobber saktere/ujevnt, og med noen lidende lyder... den knirker og hviner, men den får jobben gjort.

Men jeg merker også at den sliter mer og mer for hver gang, lydene blir kraftigere, og den går mer og mer ujevnt, og jeg vet ikke hvor mye lenger den vil holde.

Det er derfor jeg har begynt å spare til en større variant, fordi jeg vet at min major ikke vil holde så mye lenger.

Skrevet

Eg har denne da eg ikkje vile bruke 4-6000kr på ein Kenwood berre pga. namnet.

Har ikkje prøvd den på veldig grove deiger eller megadeiger (2 i husholdninga), men den har oppført seg fint. Kapasiteten skal vere 4 kg og har eit bollevolum på 6,20 liter. Mannen seier han har prøvd med deig opp mot 4 kg og at det gjekk bra utan problem.

Blenderen har fått sprekk i mugga pga. isbiter og frossen frukt, så den skal me gå tilbake og klage på. Har kjøpt dediktert blender til dette nå, så den andre blir nok mest brukt til dressinger og slike småting.

Mamma har ein gamal elektrolux som ho har brukt i maaange år (kan ikkje hugse at den ikkje har vore i hus) som enda fungerer bra. Ser elektrolux enda har liknende maskiner, så tipper ein del av dei også er bra. Gammel test, men...

Meiner bestemor mi hadde ei anna boschmaskin (Bosch MUM 7200 Concept trur eg), og var nøgd med den. Ho skulle blant anna bruke den til brødbaking til stor slekt.

Skrevet
Eg har denne da eg ikkje vile bruke 4-6000kr på ein Kenwood berre pga. namnet.

Har ikkje prøvd den på veldig grove deiger eller megadeiger (2 i husholdninga), men den har oppført seg fint. Kapasiteten skal vere 4 kg og har eit bollevolum på 6,20 liter. Mannen seier han har prøvd med deig opp mot 4 kg og at det gjekk bra utan problem.

Blenderen har fått sprekk i mugga pga. isbiter og frossen frukt, så den skal me gå tilbake og klage på. Har kjøpt dediktert blender til dette nå, så den andre blir nok mest brukt til dressinger og slike småting.

Mamma har ein gamal elektrolux som ho har brukt i maaange år (kan ikkje hugse at den ikkje har vore i hus) som enda fungerer bra. Ser elektrolux enda har liknende maskiner, så tipper ein del av dei også er bra. Gammel test, men...

Meiner bestemor mi hadde ei anna boschmaskin (Bosch MUM 7200 Concept trur eg), og var nøgd med den. Ho skulle blant anna bruke den til brødbaking til stor slekt.

Ser jo at dette er en maskin på 1000 watt for en billigere penge... Den andre hadde jo "bare" 800 watt... Er det da ikke slik at denne maskinen bør i teorien takle grovere deiger enn Kenwooden sin på 800 watt?

Skrevet

Ser på kenwooden med 800 watt at den har kapasitet på 2,50 kg, sjølv om bollen er litt større. Du kan ikkje lage deig som er tyngre enn antal kilo den klarer, sjølv om bollevolumet er stort. Boschen eg har skal klare 4 kg.

Me er nøgd med vårt valg iallfall. Valgte å ha minimum 1000 watt i motor når me skulle kjøpe kjøkkenmaskiner. Det at den skulle takle 4 kg deig, og har stort bollevolum var viktig. Kan bake store deiger om gangen. Økonomien var også ein viktig faktor. Kanskje hadde me kjøpe ein større Kenwood viss me hadde hatt god råd? Meiner at da me kikka på maskin så anbefalte dei fleste å ikkje kjøpe kjøkkenmaskin med mindre enn 1200 watts motor?...synes å hugse noko om det. Men dei litt kraftigere Kenwoodene er så sinnsjukt dyre. Hadde venta på eit tilbod om eg var fast bestemt på ein Kenwood.

Rekner med at viss maskina skal klare 4 kg deig, så skal den klare 4 kg deig. Viss det er feil så har me iallfall reklamasjonsrett viss den går i stykker etter litt tid. ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...