Gå til innhold

Fylte horn


Jusy me

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Versøgod - fylte horn

Ingredienser

3 1/2 dl lunken melk

50 g gjær

100 g margarin

1 ts salt

ca. 3/4 l hvetemel

ca. 1/4 l sammalt hvete

Fyll

ca 100g kokt skinke eller ca 150 g kokte wienerpølser

1 middagspølse

ca 75g gauda- eller Jarlsbergsost

1/2 eple

Fremgangsmåte

Begynn med å lage deigen: Bland alt det tørre sammen. Rør ut gjæren i litt av melken. Smelt smøret. Ha smør, utrørt gjær og resten av melken i det tørre og bland godt. Sett deigen til heving på et lunt sted til den er dobbelt så stor.

Mens deigen hever lager du fyllet: Skjær skinke eller pølse i fingertykke staver og osten i strimler. Eplene venter du med til deigen er ferdig, ellers blir de brune. Smør ovnsplaten, eller bruk bakepapir. Ta den ferdighevede deigen ut på et melet bord, kna den godt og del den i to. Kjevl hver deig-bit ut til en rund bit som du deler i 8 trekanter. Legg alt fyllet på den bredeste delen av trekanten og rull sammen mens du trekker i spissene. La det heve igjen, i ca. 30 min.

Sett ovnen på 225 grader. Pensle hornene med egg og stek dem på nederste rille i ovnen i ca 13-15 min. Hornene kan dypfryses. Ta dem da direkte fra fryseren og inn i ovnen på 225 grader og la dem stå der i ca. 7 min. før servering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei Jusy!

Det er kjempegodt å fylle dem med stekt bacon (terninger) og fetaost!

Prøv det neste gang :D

Suz :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...