Vera Vinge Skrevet 14. juni 2009 #1 Skrevet 14. juni 2009 (endret) Jeg skal lage middag til svigers, og det slo meg plutselig at jeg helt har glemt å tenke på saus, siden jeg sjelden spiser det selv. Jeg skal lage ovnsbakt steinbit med saltbakte småpoteter, forvellede brekkbønner og vårløk, og jordskokkpuré. Og så en saus av noe slag, som kan passe med dette. Jeg hadde laget en hvitvinssaus med sjalottløk m.m. om jeg hadde hatt tilgang på hvitvin, men det har jeg ikke i dag. Noen som har tips? Endret 14. juni 2009 av Vera Vinge
Gjest Ludovie Skrevet 14. juni 2009 #2 Skrevet 14. juni 2009 Hva med å koke inn litt fløte og smake til med sitronsaft pluss evt urter, hvis du har? Men hvis puréen er ganske flytende, er det kanskje ikke nødvendig med saus i det hele tatt? Ellers er vanlig hvit saus med masse hakket gressløk, persille eller lignende godt til sånn mat, men kanskje ikke i kombinasjon med jordskokkpuré.
Vera Vinge Skrevet 14. juni 2009 Forfatter #3 Skrevet 14. juni 2009 Hva med å koke inn litt fløte og smake til med sitronsaft pluss evt urter, hvis du har? Men hvis puréen er ganske flytende, er det kanskje ikke nødvendig med saus i det hele tatt? Ellers er vanlig hvit saus med masse hakket gressløk, persille eller lignende godt til sånn mat, men kanskje ikke i kombinasjon med jordskokkpuré. Personlig syns jeg ikke det er nødvendig med saus til dette, selv om jeg lager puréen relativt fast. Men jeg føler at dette er nødvendig for at svigerfar skal godta fiskemiddag på en søndag (når man strengt tatt skal kose seg ). Men kanskje jeg rett og slett skal gjøre det første du nevner. Jeg har matfløte, sitron og frisk basilikum (ville du brukt tørket i tillegg? Jeg vet ikke hvordan smaken av frisk holder seg i en slik saus?). Jeg er som sagt ganske grønn på sauser, men jeg småkoker den rett og slett en stund, til den når passe sauskonsistent? Ville du hatt noe jevning oppi?
Gjest Ludovie Skrevet 14. juni 2009 #4 Skrevet 14. juni 2009 (endret) Personlig syns jeg ikke det er nødvendig med saus til dette, selv om jeg lager puréen relativt fast. Men jeg føler at dette er nødvendig for at svigerfar skal godta fiskemiddag på en søndag (når man strengt tatt skal kose seg ). Men kanskje jeg rett og slett skal gjøre det første du nevner. Jeg har matfløte, sitron og frisk basilikum (ville du brukt tørket i tillegg? Jeg vet ikke hvordan smaken av frisk holder seg i en slik saus?). Jeg er som sagt ganske grønn på sauser, men jeg småkoker den rett og slett en stund, til den når passe sauskonsistent? Ville du hatt noe jevning oppi? Ja, la den småkoke en liten stund. Noen ville sikkert brukt jevning, men jeg synes ikke det er nøsvendig. Jeg ville brukt bare frisk basilikum tror jeg, men det er viktig at den tilsettes rett før servering, for ellers vil mye av smaken forsvinne. Endret 14. juni 2009 av Ludovie
Kamikatze Skrevet 14. juni 2009 #5 Skrevet 14. juni 2009 Har du tilgang på tine krydderost, snøfrisk eller annen syrlig ost, kan du lage noe med den? Lag for eksempel en smørjevnet bechamelsaus som basis, helst med litt av kraften. Med eller uten finhakket blanket løk. Ta bort fra varmen og ha i osten etter at du har kokt bort melsmaken. I et knipetak kan du også blande ost og varm kraft, og piske til det blir sausaktig. Tror rømme eller eddik blir overkill hvis fisken ikke er saltet og røkt. Men var det den der feite rømmeaktige fløtegreia het, som de selger i rømmebegre? Den er mild nok, men med litt syrlighet.
Vera Vinge Skrevet 14. juni 2009 Forfatter #6 Skrevet 14. juni 2009 Takk for tips, begge to. Jeg har ikke tilgang på kremost, så jeg går for Ludovie-løsning med frisk basalikum. Så får vi håpe svigerfar blir fornøyd.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå