Nilla Skrevet 26. juli 2003 #1 Del Skrevet 26. juli 2003 Hei! Har noen en enkel og god oppskrift på fløtegratinerte poteter å gi fra seg? Har lyst til å kunne lage denne retten UTEN hjelp fra Mills eller Toro.. Nilla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde K S Skrevet 26. juli 2003 #2 Del Skrevet 26. juli 2003 Bare å ta to poteter pr pers, litt store. Skrelles og deles i ostehøveltynne skiver. strø over hakket hvitløk, salt og pepper mellom hvert lag. Hell over fløte til det nesten dekker alle potetene. Ha ost på på toppen. Settes i kald ovn 200 grader. Deretter er det litt forskjell på hvor fort de kokes. Dette må du nesten bare føle deg fram på selv. Bare å stikke en gaffel i. La retten hvile litt før den serveres. Namnam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillen Skrevet 26. juli 2003 #3 Del Skrevet 26. juli 2003 Slik lager jeg det også, Hilde! Men har nå hørt fra en kokk, at muskat er et must... Og så syntes han det var best med Jarlsberg (men smaksak selvsagt). For å korte ned steketid, hadde han hele blandingen med potetskiver ig fløte i gryte først...putre putre! Men det siste våger jeg meg ikke på...da blir det nok brent!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sisilie Skrevet 26. juli 2003 #4 Del Skrevet 26. juli 2003 -Bruker også denne oppskriften, men korter ned steketiden ved å koke oppskårne poteter i melk først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zirine Skrevet 26. juli 2003 #5 Del Skrevet 26. juli 2003 Poteter i skiver Mellom hvert lag strør du godt med salt og pepper. Like viktig er det at du husker hvitløk og muskat - det er disse to som gir potetene den gode smaken. Hell så mye fløte at det nesten dekker potetene Stek til potetene er gjennomstekte Ha ost på toppen og stek videre til det blir en gylden farge Ferdig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 27. juli 2003 #6 Del Skrevet 27. juli 2003 Jeg gjør det på en annen måte - som jeg synes er enklere og bedre. Synes ofte at om jeg koker rå potetskiver i melk/fløte så kommer det så mye kraft ut av potetene at det kan bli litt suppete. Så jeg lager dem heller som en slags potetstuing. For jeg vil ha tyktflytende fløtegratinerte. Det jeg gjør er å dele poteter opp i biter/skiver og koke dem (i vann med salt) til de er ferdigkokte. Så lager jeg en veldig tykk hvit saus med noe fløte og noe melk og jeg bruker også å smelte litt ost ned i sausen - i alle fall av og til. Har i litt muskal, salt, pepper og finhakket purreløk. Blander de kokte potetbitene i gryta og smaker til (liker at man kan sjekke at smaken blir som den skal) Så tømmer jeg over i en stor ildfast form, strør ost på toppen og potetene er klare til å gå i ovnen for å gratineres. Ettersom retten egentlig er ferdig trenger de bare stå i ovnen i noen minutter. Det fine er at man kan lage dem ferdige dagen før, og bare hive dem i ovenen før gjester kommer. (Men da må de stå lenge nok til å bli gjennomvarme naturligvis) Bruker bestandig å få høre at disse fløtegratinerte potetene er knallgode. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 27. juli 2003 #7 Del Skrevet 27. juli 2003 Slik lager jeg det også, Hilde! Men har nå hørt fra en kokk, at muskat er et must... Og så syntes han det var best med Jarlsberg (men smaksak selvsagt). For å korte ned steketid, hadde han hele blandingen med potetskiver ig fløte i gryte først...putre putre! Men det siste våger jeg meg ikke på...da blir det nok brent!! Neida, går helt fint det Jeg koker det alltid en stund først, for å slippe å ha dem stående så lenge i ovnen, og jeg har aldri klart å brenne det. Røre rundt av og til og ikke ha på for sterk varme så går det så fint så Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde K S Skrevet 27. juli 2003 #8 Del Skrevet 27. juli 2003 Min erfaring er at fløten blir tykk dersom du lar potetene hvile en stund etter at man har tatt dem ut av ovnen. Liker også best tykk saus ! Ser forresten noen restauranter som har hvitsaus i stedet for ren fløte. Det er faktisk ikke så ille det heller ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Edie Skrevet 27. juli 2003 #9 Del Skrevet 27. juli 2003 Jeg pleier å ha fløte opp til ca. halve formen. Da blir det ikke flytende, men deilige tyktflytende gratinerte poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trude29 Skrevet 27. juli 2003 #10 Del Skrevet 27. juli 2003 Har sett at både Nigella og Tina på TV anbefaler å koke poteter/melk/fløte i kjele før man har det i ovnen til gratinering. Synes det blir tørt når man steker det uten "forkoking" først. Har også en annen variant, en suffle hvor man lager en potetstappe først, og deretter blander i eggeplommer, ost og til slutt stivpiskede eggehvitter. Den blir knallgod. Har også strøkavring på toppen. Moren min lager en lignende, men bruker pisket kremfløte istedenfor egg. Kjempegod den også. Mmmm, ble sulten jeg nå... Trude Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
VesleBråka Skrevet 28. juli 2003 #11 Del Skrevet 28. juli 2003 Kok potetskivene i kjele først, med fløte, hvitløk, salt, pepper og muskat. Før pleide jeg å halvblande kremfløte og h-melk, du kan godt putte i litt melk hvis det blir litt for lite matfløte. Når potetene er ca. gjennomkokt, bland inn maizena (ikke tørr) til ønsket tykkelse. Putt i form, legg et lag potetskiver/saus og et lag ost oppover et par ganger og avslutt med ost på toppen. Det MÅ være maizena i! Det er jo prikken over i'en for smaken også! (Maizena er forresten luretrikset for fløtesauser også.. f.eks champignonsaus..) Kommentarer på denne: Herregud, det er så godt, hvordan lager du egentlig dette? jafs jafs jafs. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 29. juli 2003 #12 Del Skrevet 29. juli 2003 Hvor mye av hvert? (hvitløk, muskat osv. i forhold til poteter) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zirine Skrevet 29. juli 2003 #13 Del Skrevet 29. juli 2003 Tja, jeg bruker ca 3 fedd i hvert lag - og muskat? Kanskje en halv teskje i hvert lag. Ca like mye muskat som pepper. Potetene trenger ganske mye av - hvis ikke blir det smakløst. Hvis du ikke har muskat og hvitløk er det ikke no vits i å lage fløtegratinerte poteter - det der det som gjør ALT. Ha gjerne en ost med litt smak i på toppen - ikke den vanlige hvitosten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå