Texas Skrevet 26. juli 2003 #1 Skrevet 26. juli 2003 Prøv disse eplehornene - smeeelter i munen!!!! Eplehorn, ca. 24 stk. 25 g. gjær 75 g. smør el. margarin 2 dl. melk 3 ss sukker ¼ ts. salt ½ egg ca. 7 dl. hvetemel Fyll: 1/2-1 dl. tykk eplemos, gjerne Nora Lett Eplesyltetøy med store biter Kardemomme eller kaneldryss 1. Smuldre gjær i bollen. 2. Smelt smør, hell i melk og avkjøl blandingen til 37 C. Hell væsken over gjæren i bollen og løs opp. 3. Tilsett sukker, salt, egg og mesteparten av melet. arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd til den slipper bollen. Dryss litt mel over og la heve til dobbel størrelse, gjerne under plast. 4. Ta deigen på bakebordet. Elt inn resten av melet. Del deigen i tre emner, og kjevle hver del ut til en rund leiv, ca. 28 cm. i diameter. 5. Skjær ut 8 trekanter. Legg eplemos + kardem./kanel på hver bit, og rull sammen fra den brede enden mot spissen. 6. Legg på bakepapirkledd stekeplate. Pass på at deigspissen ligger godt under hornet så den ikke blir for mye stekt og tørr. Dekk til og hev 20-30 min. Pensle så med resten av egget, og strø evnt. med mandelspon el. 7. Stekes midt i ovnen ved 250 C i ca. 6-7 min. Avkjøl tildekket. Oppbvares i boks eller fryses ned. Tines de på svak varme i stekovnen (50-100 C) blir de nesten som nystekte! 8. Nyt - helst litt lunkne ! God helg!!!!!
Texas Skrevet 26. juli 2003 Forfatter #2 Skrevet 26. juli 2003 Var litt kjapp til å sende - glemte denne herlige og litt anderledes sjokoladekaken!!! En drøm å spise og servere!!!!! Nydelig krem på toppen - mmmm!!!!! MIN ALLER BESTE SJOKOLADEKAKE 4 dl. sukker 1 dl. kakao 3 dl. hvetemel 3/4 ts. bakepulver 2 ts. vaniljesukker 200 gr. smeltet smør/marg. 4 egg Sjokoladekrem: 1 dl. kakao 2 dl. melis 3 dl. kremfløte Sikt sammen sukker, kako, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Tilsett avkjølt smeltet smør og ett egg om gangen. Bland god og rør til en tykk og smidig røre. Ha røren i en godt smurt kakeform (24 cm.), ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175 grader i 40-45 minutter på rist nederst i ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdig stekt (skal være litt tung og "rå", men det skal ikke sitte røre på pinnen). Avkjøl helt før du løsner formen og plasserer kaken på et fat. Kremen lages ved å blande sammen kakaopulver og melis i en bolle. Pisk fløten til krem. Bland kremen i kakao/melisen litt etter litt mens du rører kraftig. Jo mer du rører, jo fastere blir kremen som skal være slett og tykk. Bre eller sprøyt kremen over den avkjølte kaken. Kaken holder seg veldig godt hvis den får stå godt tildekket på et kjølig sted. Smaskens!!!!!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå