Gå til innhold

Saueost - vanskelig å få tak i?


Gjest Glad i mat

Anbefalte innlegg

Gjest Glad i mat

Har funnet frem til denne oppskriften:

http://www.dybvik.no/default.asp?menu=2&am...nu=&id=1472

Her skal det altså inngå saueost, og det har jeg aldri hørt om (men så er jeg ingen gourmet kokk heller da :) )

Skal lage denne retten imorgen, og lurer på hvor vanskelig denne osten blir å få tak i. Det er ikke det største utvalget i gourmet forretninger her jeg bor. Mega er vel den med mest utvalg her.

Hva kan gå greit å bruke istedenfor mon tro? Noen som har peiling?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest
Har funnet frem til denne oppskriften:

http://www.dybvik.no/default.asp?menu=2&am...nu=&id=1472

Her skal det altså inngå saueost, og det har jeg aldri hørt om (men så er jeg ingen gourmet kokk heller da :) )

Skal lage denne retten imorgen, og lurer på hvor vanskelig denne osten blir å få tak i. Det er ikke det største utvalget i gourmet forretninger her jeg bor. Mega er vel den med mest utvalg her.

Hva kan gå greit å bruke istedenfor mon tro? Noen som har peiling?

Hmm..ikke sikker. Men har du sjekket linken på siden, hvor det står at tv2-Wenche lager retten? Hun pleier jo ofte å snakke om hvor råvarene er å få kjøpt , og om mulige alternativer.

Eventuelt ville jeg tatt oppskriften med til Mega og spurt om de hadde et alternativ til saueost.

Men om det ikke skulle være mulig, så tror jeg nok det blir bra uten saueost også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :)

Har ikke sett på linken, det er jo det første jeg burde gjort! Skal sjekke etter jobb. Og så skal jeg ta meg en tur rundt i ostediskene i byen.

Lurer på om det vil være bedre å bruke vanlig hvitost, eller bare utelate osten om jeg ikke finner den jeg skal ha?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ludovie
Lurer på om det vil være bedre å bruke vanlig hvitost, eller bare utelate osten om jeg ikke finner den jeg skal ha?

Jeg ville heller brukt en annen tørr og hard ost med mye smak, f.eks. pecorino romano (det er også en sauemelksost, forresten) eller parmesan. Eller eventuelt gresk (ekte) feta. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Uff, synes det er vanskelig å finne vanlig kuost jeg...synes alt er bare sau.

Liker ikke fetaost og annet som har sauemelk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Men Norvegia smaker jo ingen verdens ting. Jeg ville brukt parmesan til erstatning tror jeg. Eventuelt kan du forsøke en hvit geitost, som den norske Balsfjord. Den har litt karakteristisk smak, men det trengs i en rett som den du linker til.

Endret av Honesty
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest
Men Norvegia smaker jo ingen verdens ting. Jeg ville brukt parmesan til erstatning tror jeg. Eventuelt kan du forsøke en hvit geitost, som den norske Balsfjord. Den har litt karakteristisk smak, men det trengs i en rett som den du linker til.

Er det sauemelk i parmesan? Synes sauemelk er for skarp i smaken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at ostesmaken gjerne forandrer seg litt når osten varmebehandles. Jeg tror parmesan er laget av kumelk, men den er jo temmelig smaksrik for det. Du kan kanskje blande to oster? Parmesan eller pecorino, og mozzarella? Den siste har gode smelteegenskaper, men litt lite smak, og så gir parmesan/pecorino smak i tillegg. Det samme kan du jo gjøre med manchego, også, men den er mindre skarp i smaken, i hvertfall for min gane. :)

Endret av Honesty
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...