Gå til innhold

Majones


BlaBla

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Pudding

Her er en oppskrift jeg fant på nettet:

( http://www.dagbladet.no/dinside/2000/03/18/223068.html )

MAJONES

Hvis du vil, kan du tilføre majonesen alle slags smaker og farger - ekstra mye sitron, litt rødbete, sennep. Tilsetter du litt hakket kapers, sylteagurk, løk og estragon, har du en nydelig remulade som passer fint til fisk.

2 eggeplommer

1 ss hvitvinseddik

2 ss sitronsaft

1 ts sennep

1 ss kokende vann

3 dl soyaolje

salt

Visp sammen eggeplomme, sitronsaft og eddik. Tilsett en liten dråpe olje, mens du fortsetter å vispe. Visp til all oljen er inkorporert i eggene. Fortsett slik fire - fem ganger til du ser at konsistensen har begynt å endre seg. (Bruk heller litt lang tid, så risikerer du ikke at majonesen skiller seg.) Tilsett en spiseskje kokende vann, visp videre. Ha i litt og litt olje, til all oljen er inkorporert. Smak til med salt og sennep.

Majonesen holder seg i tre - fire dager i kjøleskapet, hvis du har den i en lufttett beholder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...