Lille84 Skrevet 8. april 2009 #1 Skrevet 8. april 2009 Jeg har begynt å bytte både pasta og ris til fullkorn. Sparer jeg mye kalorier på det? Hvor mye kan jeg spise av dette egentlig? Spiser ikke poteter men elsker pasta og ris.Idag for eksempel spiste jeg til middag fullkornspasta, dolmio tomatsaus og kyllingkjøttdeig.Følte det var litt sunt.
Gjest Mea Culpa Skrevet 8. april 2009 #2 Skrevet 8. april 2009 Fullkorn pasta: Energy 1342kJ - 316kcal - Protein 12.7g - Carbohydrate 61.9g - Sugars 4.0g - Starch 57.9g - Fat 2.0g - Saturates 0.4g - Mono unsaturates 0.4g - Polyunsaturates 1.0g - Fibre 10.0g - Salt 0.25g - Sodium 0.10g Vanlig pasta: Energy 1515kJ - 357kcal - Protein 12.3g - Carbohydrate 73.1g - Sugars 3.5g - Starch 69.6g - Fat 1.7g - Saturates 0.5g - Mono unsaturates 0.5g - Polyunsaturates 0.7g - Fibre 2.5g - Salt 0.25g - Sodium 0.10g Som du ser saa er det en litt mindre kcal og mye mer fiber i fullkornpasta. Fiber er bra og gir en stoerre metthetsfoelelse. Lavere gi har den ogsaa. Saa alt i alt saa er det sunnere ja.
Chanel.No5 Skrevet 8. april 2009 #3 Skrevet 8. april 2009 Her kan du lese litt om fullkorn: http://www.iform.nu/Shared/bildbank/pdf/NO..._5122_kap04.pdf
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå