Gjest Gjest Skrevet 31. mars 2009 #1 Skrevet 31. mars 2009 Jeg fikk for en tid tilbake servert en nydelig lammegryte. Sausen var tomatbasert og kjøtt, poteter og grønnsaker var kokt sammen i sausen. Noen som har en oppskrift, noen tips, evt. krydderforslag? På forhånd takk for hjelpen!
Plym Skrevet 31. mars 2009 #2 Skrevet 31. mars 2009 Jeg bruker ofte fårikålkjøtt til slike gryter. Bruner kjøttet + hvitløk og løk. Har på en boks tomater, litt rødvin og litt sukker. Massevis av urter, f. eks persille, timian eller rosmarin. Har i poteter og grønnsaker mot slutten av koketiden. Rotgrønnsaker, grønne bønner, sopp for eksempel. Det er godt med linser også.
Gjest Gjest Skrevet 31. mars 2009 #3 Skrevet 31. mars 2009 Matprat har en nydelig oppskrift på fransk lammegryte. Sausen er ikke direkte tomatbasert, men den inneholder både tomat og rødvin. Utrolig god!
Gjest Gjest Skrevet 1. april 2009 #4 Skrevet 1. april 2009 TS her! Takk for svar. Tror jeg skal forsøke å lage min egen variant inspirert av Plyms fremgangsmåte og den på matprat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå