Gjest Dolphina Skrevet 11. juli 2003 #1 Skrevet 11. juli 2003 Hei alle sammen! Kan vel ikke akkurat si at jeg er noe god kokk, ikke en kokk en gang. Begynner å bli lei av å lage det samme og lurte på om dere som stadig vekk forteller om de gode spennende middagene dere lager(misunnelig ja) ikke kan legge ut oppskrifter og tips og slik? Da hadde jeg blitt glad og mett!
Texas Skrevet 11. juli 2003 #2 Skrevet 11. juli 2003 Lyst på tips? Her kommer noen enkle forslag fra meg: Sandwich (2 porsjoner) 2 ciabattabrød 8 skiver hamburgerrygg 1 ss majones 1 ss sennep 4 skiver bacon ca. 4 skiver mozzerella 4 sjampinjong i skiver 2 plommetomater 1 liten bunt ruccolasalat 1. Skjær soppen i skiver og brun den i pannen sammen med baconskivene. 2. Del ciabattabrødet og smør på med en blanding av majones og sennep. 3. Legg hamburgerrygg, bacon, brunet sopp, tomatskiver og mzzarella. 4. Sett ciabattabrødene i ovnen på sterk varme, til osten smelter. strø på litt ruccola og server. Kyllingfilèt a là sommer Antall porsjoner : 2 2 kylling bryst Creme Fraiche Rød løk Salt Pepper Friske krydderurter ( basilikum eller rosmarin kan anbefales) Prøv gjerne andre. Kylling filètene legges på et flak aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper. Skjær 6-7 ringer med rød løk og legg over kyllingen. Ta et par store spiseskjeer med Creme Fraiche og legg over. Til slutt legger du det friske krydderet på toppen. Brett foilen over slik at du får en pakke. Dette kan med fordel forberedes før gjestene kommer. Legges på grillen i 10 - 15 minutter- voila. Resultatet blir en nydelig saftig og smakfull opplevelse. Serveres med salat og ris eller ovnsbakte potetbåter med gode krydder. Ovnsbakte potetbåter Skrubb og tørk potetene godt og del dem opp i båter. (De skal ikke skrelles). Så blander du olivenolje, sitronpepper, parikapulver og gjerne hvitløkspulver som gir ekstra god smak.Og/eller timian hvis du foretrekker det. Pensle denne blandingen på potetbåtene (både på over- og undersiden), sett dem på bakepapir på plate og inn i stekovnen på midterste rille ved 225 grader i ca. 45 minutter eller til de er ferdige. Da er det kommet en deilig stekeskorpe på... Simens gryte (Ca. 4-5 pers.) Ca. 1 kg. bankekjøtt e.l. 2 pk. bacon i skiver 1 ½ purre 2 beger Creme Fraiche 4 - 5 poser Toro Peppersaus 2 røde paprika 1 stor el. 2 små løk Evt. litt maiskorn Skyll kjøttet og tørk det godt med papir. Skjær det opp i små biter, og brun litt om gangen på ganske sterk varme. Krydre godt. Kok ut panna med litt vann mellom hver porsjon. Hell kjøtt og kraft over i en kjele, og la det trekke (så vidt putre) til det er skikkelig godt og mørt. Vil du spandere på deg f.eks. ytrefilet, trenger du ikke koke kjøttet. Klipp bacon i biter og brun dette. Skjær purren i ringer og fres sammen med hakket løk i baconfett i stekepanna. Skal bli helt mykt/kokt. Når kjøttet er ferdig, blandes bacon og purre i gryta . To beger med Creme Fraishe røres inn. Klipp hull i posene med peppersaus, og hell pulveret opp i gryta. Bland godt sammen. Hell på litt melk hvis det blir for tykt. La småkoke i ca 5 minutter. Kutt paprikaen i strimler og bland i like før servering, evt. sammen med litt mais. Serveres med ris og salat samt loff hvis ønskelig ! SPEKESKINKE MED KÅL OG POTETER 4 PERS. 400 g spekeskinke i skiver 12-15 poteter 1 sommerkål/nykål 4 ss smør 1/2 ts salt 1/4 ts pepper 1 boks rømme 2 ss persille. Slik gjør du: Del kålen i fire. Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i fire på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres dem lett før rømmen tilsettes. La rømmen frese med i ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall) og kålen surret i rømme.Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. NÅ ble jeg sulten!!!! :wink
Gjest Lea Skrevet 11. juli 2003 #3 Skrevet 11. juli 2003 Leas superenkle lapskaus 3-400 g karbonadedeig eller kjøttdeig 1 pose lapskausblanding 1 pk brun saus (evt. lag sausen fra bunnen av) Brun kjøttet i en kjele eller stor panne. Bland saus-pulver med vann til det er jevnt og hell over kjøttet Hell i lapskausblandingen og la det putre til grønnsakene begynner å gå i oppløsning. Krydre med masse pepper og evt. annet krydder. Serveres med flatbrød eller brød. (og tyttebær om du liker det) --------------------------------------------------------------------------- Bondeomelett Bruk rester av kjøtt og kokte poteter/grønnsaker som du deler i biter ca 1x1 cm. Stek restene i en panne til de er lys brune. Jeg regner 2 egg pr person og 2 ss vann eller melk. Bland dette godt og tilsett litt salt (en klype). Fordel restene i pannen og hell eggeblandingen over. Etter et par minutter strør du på litt ost om du vil. Legg på et lokk eller sett panna under grillen i stekeovnen til omeletten er ferdig. Serveres med brød.
Gjest Brunhilde Skrevet 11. juli 2003 #4 Skrevet 11. juli 2003 Spaghetti a la PostIt: 2-4 posjoner - avhengig av hvor sulten man er... 1/2 kg kjøttdeig 2-3 skiver bacon eller mer 1 stor løk 1 gulrot 1 boks tomatpure 1 boks hermetiske tomater 1/2 liter vann 1 buljonterning salt pepper hvitløk oregano basilikum paprikapulver 200-300 gram revet ost Brun kjøttdeig, finhakket løk og gulrot i små biter. Tilsett tomater og tomatpure sammen med vann og buljonterning. Krydder etter smak. La småkoke i 1 times tid, men rør av og til og pass på så sausen ikke svir seg. Kok spaghetti etter anvisning på pakken (fersk eller tørket). Sett ovnen på 225 grader. Smør en ildfast form. Ha spaghetti og saus i formen. Legg skivete tomater oppå. Masse revet ost på toppen. Stekes i ovenen i ca 15 minutter. Server med salat og nystekte baguetter.
Gjest the imp Skrevet 12. juli 2003 #5 Skrevet 12. juli 2003 Denne tomatsuppen er enkel og VELDIG mye bedre enn posesuppe ja. Italiensk tomatsuppe (4 porsjoner) Ingredienser: 2 løk 3 ss olivenolje 2 hvitløksbåter (eller gjerne mer, hvis du liker det) 1 bunt persille 1/4 ts timian 1/2 - 1 ts basilikum Ca. 600 gram fullmodne tomater (Kan bruke to bokser grovhakkede tomater istedet) Ca 100 gram spaghetti, brekkes i stykker 1,5 liter god kraft (evt. buljong - grønnsak- eller hønsebuljong, obs! litt mindre hvis man bruker hermetiske tomater!) salt/pepper Tilbehør: Krutonger Loffterninger sprøstekt i olivenolje eller smør, gjerne tilsatt hvitløk. Revet ost evt. parmesan Fremgangsmåte: Hakk løken og la den surre i oljen sammen med knust hvitløk. (Ikke for sterk varme, skal IKKE brunes!) Ha i hakket persille, timian og basilikum og rør noen minutter. Hakk tomatene, og knus dem videre i gryten, eller ha i hermetiske tomater. Spe med buljongen, og legg på lokk, la suppen småkoke på svak varme ca 1/2 time tilsammen, legg i spaghetti når spaghettiens koketid gjenstår. Liker du hvitløkssmak, kan du godt ha i en knust hvitløksbåt eller to tilslutt! Smakes til med evt. salt og pepper. Serveres med krutonger, som må haes direkte i tallerkenen etter at suppen er øst opp. (Eller server hvitløksbrød til.) Toppes med revet ost/parmesan, kanskje litt frisk eller tørket basilikum. Ostepanne (4 porsjoner) Ingredienser: 4 egg 4 ss vann 1/2 ts salt nykvernet pepper 200 gram norvegia- eller jarlsberg 1 ss margarin røkt kjøttpølse/bacon Fremgangsmåte: Riv osten. Visp sammen egg, vann og salt. Smelt margarinen i en panne, og hell i eggeblandingen. Demp varmen og strø på osten. Legg så et lokk over pannen og la det godgjøre seg i 6-8 minutter, til eggene er stivnet og osten smeltet. Server med brød. Kyllingfilet med creme fraiche (4 porsjoner) Ingredienser: 4 stk kyllingfilet 2 små pakker creme fraiche aromat krydder piffikrydder/krydderblanding Fremgangsmåte: Kyllingfilet gjennomstekes. Creme fraichen tas i panna sammen med krydderet og småkoker til sausen er varm og har fin fylde - litt tykk. Kan serveres med ris eller pasta.
Gjest Anonymous Skrevet 12. juli 2003 #6 Skrevet 12. juli 2003 På sommeren blir det som regel enkle middager da. Og det er jo masse en kan lage som går fort. * Kjøp litt mørrpølse, spekeskinke og div. Lag eggerøre, og ha potetsalat og loff med, så får du en god og enkel sommermiddag. * Grillspydd med biffstrimler, fersk sopp, tomat, pølse og løk sammens med potetsalat er jo også godt. Gjerne med en salat. * Reker med majones og salatblad på loff. * Spekeskinke, hjemmelaget hvitsaus og potet = nam nam Det er bare fantasien som sier stopp!!! * Pastasalat * Store baguetter med Roasbeef, tomat, løk, agurk og majones. (Eller noe annet god pålegg) * Kyllingragu: Finrens kylling og ha i ildfastform, ha i tomatskiver og paprika. Dryss på ost, og ha i fløte. Gratineres til osten er smeltet og brun i kantene.
Gjest the imp Skrevet 12. juli 2003 #7 Skrevet 12. juli 2003 baguetten til Merete minnet meg om noe ja baguetter med biffstrimler krydret med fajitaskrydder(følge anvisning på krydderet), strø ost oppå og sett i ovnen. ha på opprevet salat, agurk, kanskje litt løk og evt mais og tomat når det skal serveres. Det er kjempegodt, raskt og lettvint
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå