Gå til innhold

Luftig/porøs sjokoladekake


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Noen som kan fortelle meg hvordan jeg skal få sjokoladekaken til å bli luftig/porøs?? Den blir alltid så kompakt.

Evt. har en oppskrift på en slik kake (helst i langpanne)

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Tror du kan spørre Texas: the Queen of "Firkløverkaken"!

=)

He,he.......takk for tillitserklæringen, Anafugia! :wink:

Legger ved en veldig safe og veeeeldig god oppskrift på sjokoladekake i stor langpanne!! Blir aldri mislykket, og smaker utrolig godt!!! :) Håper du får til denne, Gjest!

Alltid vellykket resultat, faller ikke sammen, saftig som få.......Mmmm!!

Elins beste

300 g smør/ margarin

600 g farin

3,5 dl melk

4 egg

500 g mel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

Stekes på 175° i ca 30 minutter

GLASUR

300 g melis

120 g smør/ margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

2 ss kakao

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, deretter melk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne, sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett; på midterste dersom du kun benytter langpannen.

Avkjøl kaken noen minutter i formen, velv den over på rist og trekk av papiret.

Pisk ingrediensene til glasuren og smør den over kaken når den er helt avkjølt. Skjær i ruter. Kan gjerne fryses - kaken tiner mens kaffen trekker!

Lykke til!! :D

Skrevet

Hei gjest.

Denne kaken blir jeg alltid bedt om og bake, dersom det er selskapligheter i min "krets"

Passer til stor langpanne.

Cita's sjokoladekake

8 egg

625 gr. sukker

450 gr. hv.mel

1,5 ss vaniljesukker

5 ts bakepulver

2,5 dl. kaldt vann

1 dl kakao. (til barneselskap bruker jeg i steden 2 dl. Nesquick)

Fyll:

200 gr marg.

400 gr. melis

2 plater kokesjokolade

5 ss sterk kaffe.

Fremgangsmåte:

Egg og sukker vispes til eggedosis.

Bland sammen vaniljesukker, bakepulver, hvetemel og kakao

Bland dette vekselsvis i eggedosisen med kaldt vann.

Stekes i ca 1/2 time, på 180 gr.

Fyll:

smelt marg, tilsett kaffe, ta kjelen av platen, og legg kokesjokoladen oppi i biter. (Ikke rør før alt er smeltet)

Tilsett så melisen.

Bres over kald kake.

Pynt om du vil det.

Denne kaken blir veldig luftig og porøs. Nesten som sukkerbrød faktisk.

Garantert ikke tung og kompakt.

Lykke til

Cita

Skrevet

Legger ut svigermor's oppskrift jeg, som jeg har bakt massevis av ganger. Superenkel, saftig og luftig kake... Et lite tips dog: visp eggedosisen leeeeenge...

Tone's sjokoladekake (langpanne)

3 egg (hvis de er små så ta 4)

3,5 kopp sukker (vanlig kaffekopp nesten full = 1 kopp)

4,5 kopp mel

4,5 ts bakepulver

3 3/4 dl. melk

3/4 plate Dronning kokesjokolade

225 g smør

Glasur:

75 g smør

150 g melis

3/4 plate Dronning kokesjokolade

3/4 dl. kaffe

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis, smelt smøret i en kjele - brekk sjokolade og smelt den sammen med smøret. Hell deretter melka i kjelen.

Det tørre og det våte blandes annenhver gang inn i eggedosisen.

Stekes på 185 grader i 25-30 minutter. Avkjøles

Smelt smør og brekk i sjokolade, smeltes - hell i kaffen, bland inn melis

Kan oppleve å få litt hvite melisklumper, men ikke fortvil - la blandingen stå på plata med svak varme - og visp kraftig... De forsvinner da.

Helles over avkjølt kake - og pynt med kokos, strø, seigmenner, nonstop etc....

@-mannen digger denne kaka. Men han er jo vokst opp på den da (svigermors oppskrift), så det er kanskje ikke så rart. Og har aldri blitt mislykket - så det er en idiotsikker kake :hoho:

Skrevet

Dere kan ikke bare (snille dere) forklare meg en gang for alle hvordan jeg gjør gram om til deciliter....?? for mel og sukker etc? (vet jo at dette vil variere...men det er da mulig å regne dette ut?? Matematisk formel eller noe??

Ellers er det bare rett ned i knestående og kapitulere bukrygget og si uten at stemmen vibrerer til damen i butikken: "Ja, takk, jeg tar den vekten der jeg!"

=(

Gjest Solskinn
Skrevet

Det enkleste er selvsagt en vekt!

Ellers har jeg ett lurt lite desilitermål i plast som også har vektstreker for mel, sukker og ris! De finnes overalt, tror jeg!

Du har helt rett - 1 dl mel og 1 dl sukker veier ikke det samme! :blunke:

Gjest Anonymous
Skrevet
Dere kan ikke bare (snille dere) forklare meg en gang for alle hvordan jeg gjør gram om til deciliter....?? for mel og sukker etc? (vet jo at dette vil variere...men det er da mulig å regne dette ut?? Matematisk formel eller noe??

Ellers er det bare rett ned i knestående og kapitulere bukrygget og si uten at stemmen vibrerer til damen i butikken: "Ja, takk, jeg tar den vekten der jeg!"

=(

Kjøp deg et litermål med både gram og dl da. Der står målene for både mel og sukker. Hvis du f. eks. skal bruke melis står forholdet mellom gram og dl på pakken (i alle fall den jeg bruker).

Skrevet

Ok, da kjøper jeg meg ett meter/gram måle beger...

Sjekk linken da JENTER/Gutter!

>> 12 STONES Audio Page - Lytt og Lær!

=)

Gjest gjesta
Skrevet

Anafugia denne er til deg, helt uten bruk av vekt :wink:

Koppekake: ( en kopp = større enn en liten kaffekopp, ikke så stor som et stort krus. Ca som en sånn farget plast kopp fra Ikea)

3 kopper sukker

5 egg

Vispes til eggedosis

100 g (gramstreker står på margarinpakken) smeltes og blandes i

4 kopper hvetemel, 4ts bakepulver, 4 ts vaniljesukker og ca 3 ss bakekakao - alt blandes og siktes i resten av røren.

1,5 kopp melk

Stekes i 30 minutter på 200 grader midt i oven.

Ha sjokoladeglasur på toppen.

Veldig god kake som alltid blir likt av både store og små.

Skrevet

Takker Mie - og dere andre!!....skal 'srive' ned alle, og forøke igjen. Myk kake - here I cum!

*hehe*

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...