Gå til innhold

Saltbakte poteter


Ida*

Anbefalte innlegg

Forsøkte meg på saltbakte poteter, men jeg hadde ikke grovsalt så jeg brukte kvernsalt i stedet. Problemet var at saltet ikke løste seg opp (bare delvis i). Når potetene var ferdige måtte jeg stå og prike saltklumper av de, ikke ble de så salte som jeg hadde tenkt heller. Jeg trodde grovsalt og kvernsalt vart omtrent det samme, men det er det kanske ikke? :klø:

Neste gang vurdere jeg å bruke vanlig finkornet salt, bare for å være sikker på at det løser seg opp. Noen som har erfaring med det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

jeg har bare brukt grovt havsalt, og alltid fått vellykket resultat.

Tror du heller burde satse på grovt salt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget det med helt vanlig salt. Du tar små poteter, vasker dem godt, og koker dem i en blanding som består av 50/50 salt og vann, dvs. i en veldig salt saltlake. Når de er ferdige, heller du av laken, og damper potetene på platen, og det ligger da igjen et fint saltlag på potetskallet.

Kvernsalt egner seg nok ikke fordi det er veldig hardt og ment til å kvernes. Men jeg brukte som sagt helt vanlig salt, og det ble vellykket. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...